Äntligen är det slutspelstider i basketen!

Båda Stockholmslagen på damsidan, Alvik och Telge, kommer att spela kvartsfinal i Basketligan dam med start på onsdag den 22 mars. Alvik är dock först ut av lagen att ta sig an utmaningen på hemmaplan medan Telge får börja på bortaplan mot Mark i Kinna.

Så vill du se slutspelsbasket på onsdag i Stockholm så är det Åkeshovshallen som gäller. Där har du möjlighet att se Alvik, med amerikanskorna Empress Davenport och Dyana Pierre samt den 17-åriga landslagsspelaren Klara Lundquist, ta sig an Skånes bästa basketlag Eos.

Foto: Anders Tillgren

Alvik inledde grundserien strålande och låg under hösten i perioder på andra plats i tabellen. 2017 började dock med skadeproblem samtidigt som laget hade nya spelare i truppen och svårt att hitta rytmen. Alvik tappade andraplatsen till Luleå och det såg ett tag ut som att de skulle halka ännu längre ner i tabellen. Men Brommalaget tog sig samman och kunde säkra tredjeplatsen med två matcher kvar av grundserien.

– Om vi sammanfattar grundserien så ska vi vara riktigt nöjda med en tredjeplats. Inte minst med tanke på att vi har haft en ganska brokig säsong med mycket skador och så vidare. Men det finns en anledning till att vi kom på tredjeplats i grundserien. Det säger något om vår förmåga, att vi sett över 27 omgångar har gjort det bra, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Eftersom Alvik kom trea i grundserien och får de möta Lundalaget IK Eos som kom på sjätteplats. I grundserien blev det 2-1 till Eos i matcher efter att Eos vann när lagen möttes i sista matchen i grundserien. Men Alvik är rejält revanschsugna och med ett fullsatt Åkeshovshallen i ryggen så kan de gå långt.

– Vi ska vinna, det är det allt handlar om. Just nu pratar vi inte om längre bort än onsdag. Vi ska vinna på onsdag och skaffa oss ett riktigt bra utgångsläge. Jag förväntar mig heta känslor och driv och kamp. Men slutspel ska också vara glädje och alla borde tänka att det ska vara roligt att spela slutspel. Det vill jag se på banan också, säger Jurgita.

Förutom en spännande basketmatch kommer det vara uppträdande, show och annat skoj i samband med matchen.

Det finns möjlighet för ditt lag att till ett specialpris se första kvartsfinalen i Basketligan dam mellan Alvik Basket och IK Eos!

Köp dina föreningsbiljetter via denna länk: http://alvikbasket.ebiljett.nu/kampanj/forening

För dig som inte tillhör någon förening kan du köpa biljetter här: http://alvikbasket.ebiljett.nu/

Uppkast 19.00 på onsdag 22 mars i Åkeshovshallen (T-bana Åkeshov).


 

Spelare från Stockholm i Alvik:

Fanny Håkanson (moderklubb Alvik Basket)

Klara Lundquist (moderklubb Alvik Basket)

Matilda Salén (moderklubb Djursholm Indians)

Erica Iderstål (moderklubb Skuru IK)

Fanny Rykatkin (moderklubb Skuru IK)

Katarina Milenkovic (moderklubb Solna Vikings)

Helene Haegerstrand (moderklubb Djursholm Indians)

Kristina Udekwu Jansson (moderklubb Alvik Basket)

 

Spelare från Stockholm i Eos:

Matilda Edrén (Moderklubb Södertälje BBK)

Cassandra Martinsson (Moderklubb Södertälje BBK)

Alla kvartsfinalpar:
Udominate-Visby Ladies
Luleå Basket-Norrköping Dolphins
Alvik Basket-IK Eos
Mark Basket-Telge Basket

Webbsändningar Basketligandam.se
Alvik -Eos 22 mars
Norrköping-Luleå 24 mars

 

Lämna ett svar