Stockholms Basketdistriktsförbund

Vi är Stockholms Basketbollförbund (även kallat Stockholm Basket) och jobbar för basketföreningar i Stockholmsområdet vilka är 75 föreningar varav ett femtiotal av dessa har verksamhet för barn och unga. Stockholm Baskets jobb är bland annat att boka alla hallar, planera seriespel och tillsätta domare till distriktets matcher. Utöver detta jobbar vi för att ännu fler ska vilja spela basket och att sporten ska få den platsen den behöver i Stockholm. Kontaktuppgifter till oss.

Föreningarna ligger utspridda över hela Stockholmsområdet, från Sigtuna i norr till Nykvarn i söder. Några föreningar är små med endast ett lag och andra föreningar är stora med verksamhet i alla åldrar, från bredd till elit.

Föreningarna erbjuder allt ifrån basket för de minsta till ungdomsverksamhet och seniornivå. En del av föreningarna erbjuder också rullstolsbasket på olika nivåer -från nybörjare till elitnivå. Det finns även ett flertal föreningar som erbjuder basket för personer med intellektuella funktionsvariationer. Slutligen finns det även studentbasketföreningar samt en förening som enbart fokuserar på 3×3-basket.

I Stockholm är målsättningen att det ska finnas en basketvariant som passar alla. Är du intresserad av att börja spela basket eller coacha? På vår sida för föreningarna ser man vad som finns, var de ligger och vilken verksamhet man har.

Svenska basketförbundet och övriga distrikt

Sverige är uppdelat i 10 st basketbolldistriktsförbund (BDF). Dessa distriktsförbund administrerar all basket i division 2 och nedåt, barn- och ungdomsverksamhet samt övrig basketverksamhet på distriktsnivå. När det gäller tävlingsverksamhet för division 1 (Basketettorna) och uppåt samt RM- och USM-spel ansvarar Svenska Basketbollförbundet (SBBF).

Övriga nio distrikt i Sverige hittar ni länkar på nedan:

Mittsveriges BDF

Administrerar Jämtlands Län och Västernorrlands län

Mellansvenska BDF

Administrerar Värmlands län, Örebro län och Åmåls kommun i Västra Götalands län

Norra Svealands BDF

Administerar Dalarna, Gävleborg, Västmenlands län och Uppsala län.

Norrbottens BDF

Administerar Norrbottens län

Skånes BDF

Administerar Skåne län samt kommunierna Halmstad, Hylte och Laholms kommuner i Hallands län.

Småland-Blekinge BDF

Administerar Jänköpings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Västerbottens BDF

Administrerar Västerbottens län

Westra Sveriges BDF

Administerar Västra Götalands län med undantag av Åmåls kommun, samt kommunierna Kungsbacka Varberg och Falkenberg i Hallands län.

Östsvenska BDF

Administrerar Gotlands län, Södermanlands län och Östergötalands län.