Varje år delar Stockholms Basketdistriktsförbund ut stipendier till personer som har utmärkt sig inom distriktets verksamhet.

Nomineringarna görs av allmänheten och stipendiaterna väljs sedan ut av distriktsförbundet.

Nominera till stipendier

stipendiater år för år

Stipendiet går till en person som varit en eldsjäl inom sin förening alternativt inom förbundets verksamhet, personen behöver ej vara verksam som coach/tränare/domare. Stipendiaten skall ha ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation, och skall stimulera stipendiatens vidareutveckling (personlig eller idrottsspecifik).

2023: CHRISTINA MOLANDER, Åkersberga Basket

Årets eldsjäl är en person som ställer upp etthundra procent för sin förening. En stor del av den vakna tiden går åt till att jobba för att coacher, spelare och lag ska ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas.Att vara verksam i en aktiv förening innebär att vara på plats på många ställen, ofta samtidigt.
Ingen avmattning i energin eller humöret kan synas trots detta stora arbete utan personen ses alltid med ett glatt leende.
Hon är en eldsjäl i dess verkliga betydelse och sådana personer skall vi förstås uppmärksamma och värna om. Årets Edlsjäl är Christina Molander från Åkersberga Basket.

2022: TOBIAS ANDERSSON, Järna Basket

”Han är en person som har en fantastisk förmåga att se alla barn och ungdomar och få dem att växa. Han sprider basket med stort engagemang. Han har startat upp en ny förening från grunden som har vuxit på väldigt kort tid. Han är en stor förebild och arbetar hårt för att få alla att kunna spela basket. Årets eldsjäl är Tobias Andersson från Järna Basket!”

2020: NESRIN PANAW

”En person som alltid hjälper andra att prestera på topp. Som alltid ställer upp, oavsett uppdrag. Även om det ibland blir långväga resor. Någon som vi på Stockholm Basket haft stor glädje att samarbeta med under året. Ovärderlig för tillsättaren. Dessutom är denna person verksam som domare, vilket vi ikväll ser som en stor extra bonus. Hon har varit en klippa. Årets Eldsjäl är Nesrin Panaw.”

2019: SANELLA PETROVSKI, FUBB

”Sanella uppfyller allt: jag ställer upp, kamratskap, ledarskap, styrelse, en extra mamma! En karismatisk ledare och förälder inom basketvärlden, som alltid ser alla andra och deras behov och önskemål. Hon gör så att alla barnen trivs, känner sig välkomna i föreningen med en positiv energi och glimten i ögat. Hon är pusselbiten i föreningen som gör allt enklare för alla medlemmar, barn, föräldrar eller coacher. Sanella är en ovärderlig eldsjäl som alltid sträcker ut sin hand och hjälper till. Sanella har alltid ett leende på läpparna och hälsar på alla, Hon är föreningens stjärna!”

2018: ANDREAS SUNDBERG, Hammarby Basket

”Andreas har varit aktiv i föreningen i 10 år som funktionär, guide och kioskansvarig. Han är en spontan person som barnen älskar. Andreas är en viktig pusselbit vid föreningens arrangemang och han är utbildad förbundsfunktionär.

Andreas är positiv och hjälpsam och gör livet lite enklare för alla tränare och spelare!”

2017: JOHANNA FREDMAN, Alvik Basket

”En ovärderlig eldsjäl och ledare som har lyft Alvik Basket på flera olika plan. Hon är uppstartare av ett delaktighetsprojekt med syfte att få spelarna i sitt F02-lag att förstå hur de kan påverka sin basketmiljö. Hon förespråkar samarbete över klubbgränserna och har ett nära samarbete med Fryshusets F02. Förutom detta har hon även startat upp Blixtarna Junior, ett lag med olika funktionsvariationer. Hon är dessutom invald i Alvik Baskets styrelse och är en av de bidragande faktorerna till att föreningens värdegrund är stabil och under ständig utveckling. Johanna är en äkta eldsjäl och går hela vägen från strategi till handling. Hon är en otrolig förebild i allt hon gör.”

2016: Magnus Andersson & Gunilla Andersson

2015: LISA ARVIDSSON, Alvik Basket Blixtarna

2014: IARA SEHLSTEDT, Saltsjöbadens IF

Basketen har fått en ny kraft! Detta pris tilldelas en kvinna som brinner för basketen i distriktet och har startat flera nya lag i sin förening, samt inlett samarbeten med andra föreningar. Hon är en förebild för hur man arbetar i en förening och hon är inte rädd för att hjälpa till där det behövs, oavsett om det är i baskethallen, på arrangemang eller i styrelserummet.” 

2013: JONAS MORIN, Huddinge Basket

Detta är en person som brinner för basketen! Han andas basket dygnet runt och gör ett mycket fint arbete både för barn, ungdomar och vuxna. Till honom är alla välkomna, stora som små! Han försöker alltid göra sporten bättre oavsett var han befinner sig. Åker flera mil och hämtar dem som missar buss eller tåg och kör dem överallt. Han gör allt för att alla ska få vara med oavsett vilket lag eller klubb du tillhör. En riktig eldsjäl!

2012: ANDERS LINDGREN, Haga Haninge

2011: LARS ÖHRN, Solna Vikings

Stipendiet går till en person(spelare, domare, ledare, förälder) eller en förening som under säsongen har gjort en insats som visar på stor sportslighet och ett positivt beteende där man varit en god förebild inom distriktets verksamhet. Insatsen kan vara en specifik händelse under ett visst tillfälle eller ett mer långtgående arbete under säsongen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation, och skall stimulera och uppmuntra till fortsatt engagemang.

2023: SANDRA RYTKÖ-KÅGE, Huddinge Basket

Denna person ställer alltid upp för alla ungdomar. Inte bara i den egna föreningen utan för alla hon träffar. Hon håller i sommar, vinter, påsk- och sportlovs-aktiviteter. Fixar mellis och roliga lekar när det behövs. Att alla skall vara med är förstås självklart. Denna person har ett verkligt stort och rymligt hjärta! Sådana personer skall vi i distriktet värna om. Grattis till KFUM Huddinge och Sthlm Basket för att vi har en sådan person. Årets ”Jag ställer upp” – Sandra Rytkö-Kåge från Huddinge Basket.

2022: LUCIA MOBERG, AIK Basket

”Årets Jag Ställer Upp är en person många känner igen från hallarna. Hon sitter i sekretariatet under matcher, ser till att cafeterian fungerar. Hon sprider kärlek, ger beröm och säger ifrån när det behövs. Med sin glädje och positiva attityd ger hon föreningen en massa energi och inspiration. Årets Jag Ställer Upp hittar vi i AIK Basket. Hon heter Lucia Moberg.”

2020: HEDVIG BERGSTEDT & EMELIE LARSSON, Täby Basket

”Hedvig och Emelie är, förutom att spela själva, båda två djupt involverade i Täby Basket. Hedvig coachar två lag, sitter i styrelsen, är domaransvarig och ledare på läger. Emelie sitter i ungdoms- utskottet, coachar ett lag, dömer matcher, är ledare på läger och ”Friday-Nights” spontanbasket som föreningen arrangerar. Hedvig och Emelie är unga eldsjälar som sprider glädje och engagemang!”

2019: CHARLOTTE RAUSHAGEN, Huddinge Basket

”Charlotte blev ensam coach för drygt 30 baskettjejer när coachkollegan hastigt insjuknade. Charlotte har hållit igång träningar och matcher för våra tioåriga basketälskare med ett ständigt lugn och beundransvärt tålamod. Hon planerar träningar, kallar dubbla lag till matcher och lär ständigt ut smarta moves och snygga passningar. Inte nog med att Charlotte ställde upp när det som mest behövdes, hon är också en av de roligaste coacher att få jobba med. Att hon också var den som kallade på hjälp när kollegan insjuknade visar också på vilken fantastisk medmänniska hon är.”

2018: ISABELLE ROSDAHL, Lidingö Basket

”Isabelle är en sportslig förebild. Hon är en outtröttlig, engagerad och positiv ledare, spelare och funktionär. Isabelle är alltid på hugget oavsett utmaning och hon tar hand om alla oavsett ålder eller nivå. Isabelle är en förebild för både föreningens och idrottens värdegrunder och hon pratar alltid väl om basket och brinner för att sporten ska växa. Isabelles baskethjärta är enormt stort och varmt.”

2017: KUNGSHOLMEN BASKET

“Årets stipendium går till en relativ nystartad förening som arbetar aktivt med sin värdegrund. De fokuserar på att GÖRA rätt saker och inte bara skriva eller prata om vad som är rätt. Grundpelare är att behålla så många så länge som möjligt, att involvera föräldrar i verksamheten, att äldre spelare är förebilder och hjälper de yngre, samt att framgång i första hand är spelar glädje där prestation går före resultat. Föreningen tar ett socialt ansvar genom att erbjuda ungdomar och föräldrar en kurs i studieteknik – hur man får idrottandet att gå ihop med studier på bästa sätt. De anordnar även Queens Cup-turneringen, där de vill ge breddlag som i vanliga fall inte har en reell chans att tävla om medaljer, en möjlighet att få en roligare turneringsupplevelse med jämnare och fler matcher.”

2016: VESNA STANISIC

2015: PETER LELKES

”Med ett stort hjärta och glädje kommer Peter till hallen och ger allt. Om det är i sekretariatet, utbildning av sekretariat eller annat spelar ingen roll. Peter är fantastiskt att jobba tillsammans. Han rockar!”

2014: MATS ELSNITZ, Skuru IK

”För att ha agerat i distriktet för en gemensam nolltolerans av negativa kommentarer i sociala medier. Han skickade på eget initiativ ut ett mail till samtliga ledare i F01 och uppmanade till en nolltolerans i föreningarna och lagen. Han fick mycket snabb och positiv respons både på mailet och via den nyhet som lades upp på StBDFs Facebook. Detta är ett agerande som tyder på ett stort ansvarstagande gällande värdegrundsfrågor inom basketen.”

2013: ANDERS TILLGREN, Spånga Basket

”Han gör ett outtröttligt arbete för att hans klubb ska bli ännu bättre och lägger ner otaliga timmar i det tysta. Han har på ett osjälviskt sätt varit aktiv till att motivera barn och ungdomar i alla åldrar och lägger stor vikt kring värderingar inom klubben. Han har haft datorn i ena handen och kameran i andra handen och på så sätt dokumenterat allas insatser med sina reportage och suveräna bilder. Han är språkrör för sin förening och är högst delaktig i att sprida och utveckla värdegrundsarbetet inom distriktet.”

2012: BENGT ANDERSSON, Täby Basket 

Stipendiet går till en domare som varit verksam inom i huvudsak StBDF:s tävlingsverksamhet, och personen skall ha ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som domare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom domarskapet.

2023: SAEID PIROUZNIA

”Årets domare är en person som har förmågan att skapa lugn och trygghet omkring sig. Dessutom ständigt med ett glatt leende. Håller allra högsta nivå i varje match oavsett årgång eller kompetens hos lagen. Skapar bra rytm och flyt i matcherna med kommunikation och god känsla för spelet. En domare som respekterar och stöttar sin meddomare i alla lägen. Årets domare säsongen 22/23 är Saied Pirouznia

2022: HAWAR BALTA

”Han är en domare som alltid tar sina uppdrag på största allvar och har gjort stora framsteg i sitt dömande. Han är en domare som alltid ställer upp, uppträder på bästa sätt och är en bra förebild ute i hallarna.
Han har genomfört sin förbundsdomarutbildning och satsar vidare som domare med målsättningen att bli elitdomare.”

2020: SIMON DAHLING

En person som får priset för att alltid sprida glädje på planen. Som alltid är seriös och i tid, väl förberedd för match. Tar varje chans att vidareutbilda sig. Med sin kollega eller via egen utbildning. Ett föredöme för alla. Årets Domare heter Simon Dahling.

2019: ILIAS PISTOFIDIS

Ilias är en domare med känsla för spelet och har en bra kommunikation med spelare och ledare. Har i år hunnit med att döma fler matcher då Ilias inte coachar lika mycket. Är bestämd när han blåser i pipan och har framtiden för sig om han väljer att satsa som domare 

2018: ELIAS JBARI

Elias är en rättvis domare. Han dömer aktivt och har en bra känsla för när han ska blåsa för att minska skaderiskerna och hålla matcherna på en bra nivå. Elias har förutsättningar för att bli en riktigt bra elitdomare!

2017: INAS MURAD

Förutom att ha haft en fantastisk utveckling under säsongen har denna domare ställt upp i vått och torrt för StBDF. Domaren sprider konstant positiv energi runt sig och är omtyckt av både kollegor och spelare. Vi önskar årets domare ett stort lycka till inför nästa säsong!

2016: NESRIN PANAW

2015: ISMAIL GÜL

För ett professionell och utomordentligt utmärkt arbete som domare. Ett förhållning sätt mot spelar och coacher som gör att han lyser med tryggt närvaro. En domare som är medveten om vad rollen innebär

2014: PORIA GONIBAND

”Han är en domare som alltid tar sina uppdrag på största allvar och har gjort stora framsteg i sitt dömande. Han är regelkunnig, effektiv, vänlig och har bra spelförståelse. Han är en utmärkt förebild för yngre domare. Han har under säsongen framgångsrikt genomfört sin förbundsdomarutbildning och satsar vidare som domare med ytterligare kurser.”

2013: DAVOR GUDELJ

”Har utfört ett hängivet arbete och varit intresserad att verka som domare i samtliga åldersgrupper och divisioner inom Stockholms Basketdistriktsförbund. Har gjort stora framsteg och valt att satsa på sin domarroll i stället för att verka som coach. Kommer att bli en förbundsdomare som Svensk Basket har glädje av i många år framöver.”

2012: RAMUNAS JUCEVICIUS

2011: IPEK KARCI

Stipendiet går till en person som varit verksam som Easy Basket-domare/matchledare, och som har ett uppträdande som hedrar domaren både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som Easy Basket-domare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom domarskapet.

2023: MUNKH TAMIR

”En seriös och ambitiös matchledare som tar sitt uppdrag på stort allvar och agerar alltid professionellt.
Har dömt nästan varje helg säsongen 22-23 och ställer alltid upp när det behövs.

2022: AÏSSA VIITA

”Årets EB-Domare är en omtyckt, uppskattad och seriös matchledare. En domare som alltid uppträder på bästa sätt och tar sitt uppdrag på största allvar. Som är en person som har en stor vilja att ställa upp när det behövs.”

2020: IDA WALLENSTEEN

”En person som alltid är glad när man möter henne i hallen. Hon hjälper till trots att hennes pass egentligen är slut. När hon dömer är hon rättvis och förklarar för barnen varför hon blåser på ett pedagogiskt och trevligt sätt. Årets EB-domare heter Ida Wallensteen.”

2019: SELIN CANDEMIR

”Selin är en domare som visat ett stort intresse och utvecklats under säsongen. Hon har i år dömt Easy Basket och vanliga seriematcher och tagit stort ansvar på plan samt för händelser utanför. Selin är en förebild för nya domare och står upp för vår värdegrund.”

2018: LUCAS MAZZANTI

Lucas är en flitig och ambitiös domare som alltid gör sitt bästa och han strävar alltid efter att utveckla sig själv som domare. Lucas sprider glädje omkring sig och han har alltid ett trevligt bemötande. Lucas är en ödmjuk person och han har en reflekterande inställning!

2017: JONAS YARED

“En av våra yngre domare som är ambitiös och har rätt inställning till uppdraget. han har under säsongen visat att viljan finns att lära sig. Domaren är även en förebild för andra unga domare och visar med sitt sätt vägen för andra i vår stora grupp av unga duktiga domare.”  

2016:  

2015: PONTUS CEDRELL

”Med en erfaren och kompetent approach instruerar denna 15-åring våra allra minsta basketproffs. Matcherna är alltid konsekvent bedömda, avblåsningarna är tydliga och samarbetet är på topp. Dessutom har Pontus tagit fram en app för att utveckla och förenkla domarnas resultatadministration, detta kräver uppmärksamhet!”

2014: STEFAN DESPOTOVIC

”Han har på ett föredömligt sätt uppfört sitt uppdrag som EB-domare under säsongen. Han har trots sin unga ålder agerat ambitiöst, ansvarsfullt och han är även kommunikativ i sin domarroll. Vi tror att han har en mycket lovande framtid som domare.” 

2013: ALMIN SIRBIC

”Han är en av distriktets många nya domare och en del av framtidens domarkår. Under denna säsong har han dömt cirka 150 matcher och samtidigt visat att han är ambitiös och intresserad av att ständigt lära sig mer. Sedan han började döma har han mognat väldigt mycket som person och har även börjat förstå innebörden av rollen som domare.”

2012: ABDIAZIIS MOHAMED

2011: MATS PETERSON

Stipendiet går till en verksam ungdomsledare i StBDFs seriespel i en av distriktets föreningar, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som ungdomsledare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom ledarskapet.

2023: LASSE JACOBSSON, ALVIK BASKET

”Årets ungdomsledare är en person som verkligen brinner för sporten och alla som tillhör den. Personen har ett sätt att se basket som har skapat och format sitt lags prestation och värderingar, den som ger alla spelare trygghet. En fantastisk förebild som alltid stöttar och peppar, hjälper när man behöver det som mest och när man tror att ingen ser en. En person som är omtyckt i hela distriktet för sitt engagemang på matcher och sin förmåga att skapa en god stämning omkring sig. Årets ungdomsledare är Lasse Jacobsson.”

2022: ANNA THORGREN, Duvbo IK

”Årets ungdomsledare har fått en väldigt stor träningstrupp att fungera. En tränare med höga ambitioner. Med erfarenheter från sin spelarkarriär bjuder hon tillbaka med kunskap och empati. Hennes ledarskap präglas av ett lärande lika med härma, pröva, testa och reflektera. Årets ungdomsledare hittar vi i Duvbo IK Flickor 09. Hon heter Anna Thorgren.”

2020: JASSIN MAHDY, Spånga Basket

”Jassin är en positiv ledare som jobbar hårt för en god sammanhållning i laget han coachar. Han är engagerad, ställer bra och tydligare krav och ser alla i laget. Han sätter fokus på hela människan och inte bara basketspelaren. Han jobbar ständigt med att motivera spelarna till att växa som ledare i laget och sår frön i varje spelare att en dag själva bli en ledare. Jassin har under kort tid vuxit enormt och är en fantastisk förebild för spelarna i laget och har vunnit ett starkt förtroende hos vårdnadshavarna till spelarna.” 

2019: CHRISTOFER VINALS SUNDSTRÖM, Hammarby Basket

Christofer gör i år sin andra säsong som tränare och i år har han även dragit igång nybörjarverksamhet för ungdomar på gymnasiet som till och med gjort matchdebut i Lions cup. Chris är en riktig doer och hans stora engagemang har smittat av sig till både nya och ”gamla” spelare. Hans brinnande basketglöd har tänt många nya eldar runt om i Stockholm, både hos spelare och funktionärer.

2018: TOBIAS ANDERSSON, Södertälje BBK

Tobias ställer upp för sitt lag till 100%, en kunnig ledare som alltid tar hand om och utvecklar sitt lag. Tobias vill alltid andras bästa och han har en stark vilja och drivkraft. Tobias uppmärksammar alla, som den fantastiska förebild och tränare han är. Tobias är född in i basketen och han gör allt för sporten!

2017: MODIBO ANDERSSON, DUVBO IK

Han brinner för sin roll som ledare. När han inte tränar lag själv är han i hallarna för att se hur andra lag tränar, tar anteckningar och ställer frågor. Han ställer alltid upp och har en framtoning som både spelare och andra ledare uppskattar väldigt mycket. Hos Duvbo IK är han ett föredöme och redan en hederlig “hallråtta” trots sin ringa ålder på 23 år.

2016: VALENTINO LABBART

2015: KEVIN TAYLOR LUNDGREN, Djursholm Indians/Norrort

Detta är en person som är coach för så många lag som möjligt, från 04:or till damlag. Han har gjort det i många år, trots sin unga ålder, och lägger fortfarande ner både hjärta och själ i varje träning och match. Man märker att detta är det han brinner för. Med all sin kunskap inom basketen och som en bra ledare kommer han komma långt.

2014: RIDWAN CHOWDHURY, BK Järva

Han har utvecklats starkt som coach under säsongen och tagit över ansvaret för både F99 och F00 i BK Järva och skött det på ett föredömligt sätt, där han också lyckats hålla ihop gruppen som …totalt består av ca 25 spelare. Dessutom har han varit ansvarig för klubbens FU15 lag i RM samt deltar som distriktslagscoach och är med i regionslaget FU14. Han är alltid positiv och glad och vill hela tiden utveckla sig som ledare.

2013: MARC MÖLLER, Spånga Basket

Som ungdomsledare med glöd, kompetens, empati, mycket humor och energi är han motorn i sin förenings utveckling. Han brinner för idrotten och för att alla spelare ska ges samma möjlighet till utveckling. Han brinner för hallkulturen och vill att hallen ska bli en samlingsplats dit spelare, domare och publik ska vilja komma, bli väl mottagna och känna basketens puls. Han har höga krav på kvalitet och ger alltid allt. Han ställer också höga krav på sin omgivning, vilket ger resultat. Han motiverar, utmanar, coachar, stöttar, pressar, lyssnar och genuint bryr sig om ungdomarna och deras utveckling som spelare och individer. Vi inom Stockholms BDF och framförallt din förening, är mycket tacksam för ditt arbete och engagemang med hjärta och glädje!

2012: ERIK FREDRIKSSON, Solna Vikings och Spånga Basket

2011*: ANNA ULLIN, KFUM Fryshuset Flickor 99

2011*: JERKER ERICSON, NBBF Pojkar 97

* 2011 delades priset ut till en ledare på flicksidan och en på pojksidan.

Stipendiet går till en person som varit verksam som Easy Basket-ledare inom en av distriktets föreningar, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som Easy Basket-ledare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom ledarskapet.

2023: JONAS WALLGREN, JÄRFÄLLA BASKET

”Årets EB-ledare har lett sitt lag i flera år och ständigt utvecklat det. Han har ett brinnande engagemang för att drilla spelarna på basketplanen. Men även utanför den i vad som gäller för att vara en god kamrat, med och motståndare.

Han driver sitt lag med stor entusiasm, där allt från att ordna med skjuts, låna ut kläder och fixa godisregn är saker som han gladeligen gör.

När han inte står på basketplanen och instruerar funderar han ständigt på nya roliga och utmanande övningar att ge sina spelare på nästa träning. Årets EB-ledare är Jonas Wallgren”

2022: AMANDA BILLOW, Spånga Basket

”Amanda är en bra ledare som vet vad gruppen skall göra för att utvecklas. Hon får alla motiverade att komma till träningarna för att kunna bli ännu bättre spelare och förstå hur roligt det är med basket. Amanda hittar på roliga tävlingar och peppar på matcherna och har alltid en positiv inställning och vill att alla skall göra sitt yttersta.”

2020: TINDRA HEYER MOHAMOUD, KFUM Fryshuset

”Tindra är en pedagogisk och klok ledare som fått många barn att älska basket. Med erfarenheter från både gymnastik och basket så har Tindra en särskild förmåga att skapa fantastiska träningsgrupper som växer med kvalitet. Tindra stöttar, tipsar och delar med sig av kunskaper till kollegor såväl yngre som äldre. Under coronapandemin har dessutom Tindra ställt upp och tagit hand om flera extra grupper där ordinarie coacher varit sjuka eller inte kunnat närvara.”

2019: FELICIA NETTLEBLADT, Tyresö Basket

Trots sin unga ålder så lyckas hon motivera och leda lagets flickor i en positiv utveckling. Flickorna har nästan 100% närvaro på träningar och matcher och har också blivit fler genom att kompisar till tjejerna i laget som hört allt positivt om laget också vill prova på. Felicia ställer alltid upp på olika aktiviteter i föreningen och hon är riktig förebild för klubbens yngre tjejer. 

2018: ELSA DAHLMARK, Kungsholmen Basket

Elsa sätter alltid barnet i centrum. Hon är lyhörd och balanserar väl mellan utveckling och trygghet. Elsa tar stort ansvar i föreningen och hon är seriös och professionell i allt hon tar sig för. Barnen älskar Elsa och längtar alltid till nästa träning. Elsa är ett facit för hur en Easy Basket ledare ska vara och agera!

2017: EVANGELOS ”VAGGE” PEPONIS, HAMMARBY BASKET

“Han driver sitt lag med entusiasm och stort engagemang. Detta smittar av sig till både vuxna och barn och hans grupp växer så det knakar till numera dubbla grupper. Han har dessutom påverkat skolan och Idrottsförvaltningen så att de har bytt ut de fasta korgarna till två höj- och sänkbara korgar, perfekt för EB-nivå. Han är en härlig och viktig kraft för sin förening Hammarby Basket och verksamheten i området. Hans grupp lockar barn i alla åldrar och basket är på riktigt nu i Sköndal!”

2016: SAMIR JONES

”Ett otroligt engagemang, stor förebild och en pedagogisk ledare som sätter glädjen för sporten i första hand.”

2015: JOHN EKBERG, Saltsjöbadens IF

En mycket erfaren coach som efter ett par års uppehåll från sporten dragit igång en väldigt bra flickverksamhet i Saltsjöbaden där han främst driver F04 men även har två yngre döttrar som ska in i basketen. Han jobbar oerhört hårt, målinriktat och långsiktigt vilket resulterar i att gruppen har en mycket god utveckling basketmässigt men framförallt till antalet spelare som hela tiden växer. Han är även mån om att dra nytta av möjligheten bredden i sitt upptagningsområde som består av stor social spridning mellan ex. Solsidan och Fisksätra. John är ett föredöme på många sätt som ungdomsledare!”

2014: ANNICA JOHANSSON, Täby Basket

”Hon är lyhörd och hjälper föreningen i utvecklingen an dess EB-verksamhet som helhet. Hon har även 40 spelare som hon sköter om på ett föredömligt sätt, där alla känner sig välkomna och får spela på sin nivå. Gruppen är uppdelad i tre olika lag där hon engagerat föräldrar och spelare att hjälpa till som assisterande coacher och när det är matcher coachar hon coacherna.”

2013: VIVECA LARSSON, Blackebergs Basket

”Har fått kämpa i motvind. Till en början var träningsgruppen endast 3-4 spelare, men tack vare ett brinnande engagemang och goda tränaregenskaper har gruppen vuxit till över 15 spelare. Det är alltid fullt hus på träningarna och spelarna går hem efter träningen med ett leende på läpparna! Kort sagt är hon ett föredöme för hur en EB-ledare ska vara!” 

2012: KAROLINA LARSSON, Polisen Basket

Årets Eldsjäl

Stipendiet går till en person som varit en eldsjäl inom sin förening alternativt inom förbundets verksamhet, personen behöver ej vara verksam som coach/tränare/domare. Stipendiaten skall ha ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation, och skall stimulera stipendiatens vidareutveckling (personlig eller idrottsspecifik).

Årets ”Jag Ställer Upp”

Stipendiet går till en person(spelare, domare, ledare, förälder) eller en förening som under säsongen har gjort en insats som visar på stor sportslighet och ett positivt beteende där man varit en god förebild inom distriktets verksamhet. Insatsen kan vara en specifik händelse under ett visst tillfälle eller ett mer långtgående arbete under säsongen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation, och skall stimulera och uppmuntra till fortsatt engagemang.

 

Årets Easy Basket-domare

Stipendiet går till en person som varit verksam som Easy Basket-domare, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som Easy Basket-domare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom domarskapet.

Årets Easy Basket-LEDARE

Stipendiet går till en person som varit verksam som Easy Basket-ledare inom en av distriktets föreningar, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som Easy Basket-ledare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom ledarskapet.

Årets domare

Stipendiet går till en domare som varit verksam inom i huvudsak Stbdf:s tävlingsverksamhet, och personen skall ha ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som domare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom domarskapet.

Årets UNGDOMSLEDARE

Stipendiet går till en person som varit verksam som ungdomsledare i en av distriktets föreningar, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som ungdomsledare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom ledarskapet.