basketUtbildningar

Alla basketutbildningar sker via portalen basketutbildning.se. Där hittar du utbildningar för dig som domare, tränare eller funktionär. För att kunna anmäla dig på kurser och läsa om samtliga kursmoment behöver du ha ett inlogg på basketutbildning.se som är kostnadsfritt att skapa.

Från och med säsongen 22/23 återinförs behörighetskraven på utbildning för tränare. 

Läs mer om utbildningskraven här>>> 

Utbildningar i december

Stockholm Basket administrerar följande utbildningar:

Nedan visas ordinarie pris på utbildningarna, men just nu är flera utbildningar subventionerade eller rabatterade. På utbildningsplattformen ser ni exakt hur mycket och vilka utbildningar det gäller.

TRÄNARE

INTRODUKTION UTVECKLINGSTRÄNARE

Introduktion Utvecklingstränare är en delvis digital utbildning som utgör den första nivån i utbildningsmodellen för tränare. Utbildningen riktar sig till dig som är ny som coach eller är intresserad av att bli coach och vill få en kunskapsgrund att stå på i din nya roll.

Kostnad: 800 kr

GRUND UTVECKLINGSTRÄNARE

Grund Utvecklingstränare är en delvis digital utbildning som utgör den andra nivån i utbildningsmodellen för tränare. Utbildningen omfattar tre träffar med självstudier och inlämningsuppgifter mellan träffarna.

Kostnad: 2 800 kr

FORTSÄTTNING UTVECKLINGSTRÄNARE

Fortsättning Utvecklingstränare är en delvis digital utbildning som utgör den tredje nivån i utbildningsmodellen för tränare. Utbildningen omfattar fyra träffar med självstudier och inlämningsuppgifter mellan träffarna.

Kostnad: 4 500 kr

DOMARE

MATCHLEDARE A

Matchledare A är en delvis digital utbildning som utgör den första nivån i utbildningsmodellen för domare. Utbildningen riktar sig till dig som är ny som domare eller är intresserad av att börja döma. Utbildningen omfattar en träff som föregås av självstudier. Rekommenderade åldern för att genomgå utbildningen är 13 år.

Kostnad: 800 kr

MATCHLEDARE B

Matchledare B är en delvis digital utbildning som utgör den andra nivån i utbildningsmodellen för domare. Utbildningen riktar sig till dig som har viss erfarenhet som domare och är intresserad av att utbilda dig vidare. Utbildningen omfattar en träff som föregås av självstudier. Rekommenderade åldern för att genomgå utbildningen är 14 år.

Kostnad: 800 kr

MATCHLEDARE A/B

Matchledare A/B är en delvis digital utbildning som kombinerar den första och andra nivån i Svenska Basketbollförbundets utbildningsmodell för domare. Utbildningen omfattar en träff som föregås av självstudier. Rekommenderade åldern för att genomgå utbildningen är 14 år.

Kostnad: 1 200 kr

NIVÅ 1 DOMARE

Nivå 1 Domare är den tredje nivån av domarutbildning och den första renodlade utbildningen för spel 5 mot 5. Utbildningen omfattar en träff som föregås av självstudier. Åldersgräns 16 år.

Kostnad: 1 800 kr

NIVÅ 2 DOMARE

Nivå 2 Domare är den fjärde nivån i vår utbildningsmodell för domare och motsvarar den tidigare Steg 2 Domare. Utbildningen innehåller digitala moment, som genomförs individuellt och självständigt, samt fysiska träffar med reflektion, diskussion och praktik under handledning. Åldersgräns 18 år.

Kostnad: 5 500 kr

FUNKTIONÄR

FÖRBUNDSFUNKTIONÄR

Förbundsfunktionärsutbildningen är en digital utbildning för sekretariatsarbete. Som sista steg i utbildningen finns möjlighet att /sekretariat i den typ av matcher som kräver licens.

Läs mer

Övriga utbildningar

Övriga utbildningar administreras av SBBF. Där hittar ni exempelvis högre tränar och domarutbildningarna samt andra specifika digitala utbildningar, exempelvis:

Som förening kan ni få hjälp och stöd i att utvecklas som förening. En del är givetvis vilka utbildningar man tänker ska ingå i föreningens utbildningsplan. Läs mer under föreningsutveckling på hemsidan.

utbildningsfolder

Frågor och Svar

Hur ordnar jag ett konto på basketutbildning.se

Gå in på portalen basketutbildning.se och välj glömt lösenord/ny användare. Genom att följa instruktionerna på plattformen får du e-post skickat till din adress som är angiven av din förening i Idrottonline.

Vad kostar en utbildning?

På varje kurssida står det vad de olika kurserna kostar. Oftast är det digitala studiematerialet gratis men praktiken eller examinationen har en avgift.

Vad menas med att vissa kurser är subventionerade?

Det betyder att föreningen får tillbaka en del av anmälningskostnaden. För att en förening ska få subventionerade avgifter behöver man först ta fram en ledarutvecklingsplan.

För tränarutbildningarna är det upp till 50% subvention och för domarutbildningar för matchledare 75% subvention. Denna del betalas tillbaka till föreningen när kursen är slutförd och deltageren godkänd. 

OBS! Domarutbildningarna Nivå 1 och 2 har för närvarande sänkt kursavgift med 75%. Se uppdaterade priser på utbildningsplattformen. 

Vilka projektstöd går att söka som förening?

Projektstöd IF administreras av SBBF och är ett Idrottsmedel som söks av er som basketförening via IdrottOnline. Bland annat kan stöd sökas för utbildningskostnader för vissa kurser (tränare 50% och domare 75%). Läs mer på SBBFs hemsida

Kontakt

För frågor gällande de kurser som Stockholm Basket administrerar kontakta utbildning@stockholmbasket.se