Stockholm Basket har nu i augusti välkomnat David Leman till teamet. David kommer att jobba med tävling, utbildning och projekt.

David är 38 år och uppvuxen i Täby i Stockholm, det var också i Täby Basket som han började spela basket och senare även coacha. Han har jobbat med allt från damlandslaget och ligalag till ungdomar på olika nivå och med nybörjarbasket för nyanlända. Platserna har varit Luleå, Göteborg, Huskvarna, Uppsala, Visby, Ungern och Stockholm.

David tycker att basket är en häftig sport eftersom den tilltalar många, en sport som man kan hitta utmaningar i oavsett ålder eller nivå.

David: ”Basket är en världssport och det märker man när man träffar folk från olika delar av världen. Många som man möter har på något sätt en koppling till sporten, antingen att man har provat på den själv eller så har man varit och kollat på match. Jag tycker både att det är kul att spela basket själv och att lära ut basket, det är fantastiskt att se hur spelare utvecklas. Mitt mål är att hjälpa basketen att växa genom att skapa förutsättningar för många flera barn, ungdomar och vuxna att kunna spela basket, öka intresset för sporten och hitta nya utmaningar.”

Charlotta: ”Vi är väldigt glada att nu ha David i teamet, han har en kompetens och erfarenhet som blir en stor tillgång för gruppen och för vår verksamhet. Han har varit med som vikarie sedan i våras och går nu över till en tillsvidaretjänst. David  har ett föreningshjärta och vill bidra till att utveckla basketen i Stockholm, säger verksamhetschefen Charlotta Bernervall.”

Lämna ett svar