I oktober har vi välkomnat David Gerges till teamet här på Stockholm Basket, han kommer att jobba med föreningsutveckling. 

Kort summerat så har David arbetat mycket aktivt inom idrottens värld. Bland annat som idrottslärare och ungdomsledare med kickboxning som verktyg. Vidare har han jobbat med utveckling av fotbollsklubbar i Kenya, ett projekt som slutligen ledde till officiella samarbeten mellan lokala fotbollsaktörer i Kenya och föreningar och skolor i Sverige.

Nu senast har David arbetat som ungdomscoach på Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundbyberg stad. Där har arbetet fokuserats på skapa möjligheter och förutsättningar för unga att aktivt kunna delta i idrotts- och fritidsverksamhet. Som en del av detta har David haft i uppdrag att processleda unga i samband med planering av spontana idrottsplatser, idrottsevenemang, musikevenemang, filmfestivaler och dialogmöten.

I jobbet som ungdomscoach har målet varit att skapa jämställda platser och aktiviteter som bidrar till en aktiv fritid för unga. Ett annat mål har varit att slussa in unga i föreningslivet, antingen att bli medlemmar i redan existerande föreningar eller att guida unga i att bilda egna föreningar. Att arbeta inkluderande och normkritiskt har varit i stort fokus.

David är 32 år och uppvuxen i Hässelby i Stockholm, redan som 5-åring började han att spela fotboll i Brommapojkarna med vilka han under ungdomsåren vann i princip allt som gick att vinna. Som 15-åring presenterades han som talang för Manchester Uniteds Sir Alex Furgeson, och han har senare spelat fotboll på elitnivå med både Djurgården och Hammarby. På grund av skador fick han dock till slut lägga fotbollsskorna på hyllan. Idrott har David utövat hela livet, framförallt fotboll och kickboxning. Han har också beskrivit kärleken till basketen, att den var en naturlig del av hans uppväxt i Hässelby, att basketplanen var en given mötesplats.

David: “Genom livet har idrotten alltid spelat en central roll för mig. Idrott är en stark kraft som brobyggare och bidrar till kamratskap och gemenskap. Jag känner mig otroligt tacksam och stolt över att få representera Stockholm Basket och att jag nu får vara med att utveckla världens mest jämställda idrott.”

Charlotta: ”David har erfarenhet och kompetens inom värdegrundsarbete och integration, och att David under många år har arbetat med ungdomar kommer tillföra ett stort mervärde till vår verksamhet. Han har också erfarenhet av samverkansarbete mellan föreningslivet, kommunen och skolor vilket vi tror kommer bli en allt viktigare del i arbetet för att få basketen att fortsätta växa i Stockholm. Davids positiva inställning och brinnande engagemang kommer utan tvekan skapa möjligheter och ge energi till omgivningen. Han blir vår sista viktiga pusselbit i teamet här på Stockholm Basket.

Lämna ett svar