Det har nu gått ett år sedan vi fick avbryta säsongen 2019/20, då pandemin bröt ut. I höstas startade vi årets säsong i mitten på september, men som fick avbrytas redan efter sex veckor, då pandemin tog ny fart.

Vi har nu även fått ställa in fortsättningen på den här säsongen och slutspelen, vilket givetvis är otroligt tråkigt. Men vi börjar trots allt att se ett ljus tändas. Vaccineringarna har kommit igång och vi kan börja hoppas på en bättre och mer basketrik framtid. Kanske får vi spela träningsmatcher innan skolan slutar, och även om det känns långt ifrån säkert så finns hoppet.

Vi siktar nu framåt mot säsongen 2021/22 och försöker ta ett avstamp i att det ska bli så bra som det bara är möjligt. Även om vi inte kan få tillbaka de dagar som vi missat under året som gått, så behöver vi tillsammans ha en tro på framtiden. I väntan på nästa säsong, så lever hoppet på någon form av verksamhet även i vår och sommar. Om det ges möjlighet så kommer vi att öppna för en extrainsatt ”vårcup” under april och maj, samt för 3×3 verksamhet under sommarmånaderna.

Vi vill passa på att tacka alla ledare i föreningarna som outtröttligt fortsatt jobbat med att göra det bästa av situationen, med exempelvis virtuella möten, olika utmaningar samt nya övningar och aktiviteter utomhus trots snö och kyla. Föreningsstyrelser har tittat och kommit med förslag på hur verksamheten kan genomföras trots det läge som vi befinner oss i.

Nu blickar vi framåt och tar nya tag som Stockholms näst största sport, och satsar på att nästa säsong skall bli ett nytt avstamp i basketens tecken.

Lasse Sandström
Ordförande Stockholm Basket

EnglishSwedish