Under hösten har flera nya föreningar startat upp verksamhet i områden som tidigare varit ”vita fläckar” på basketkartan. Vi vill lyfta tre nykomlingar som ni kommer att se mer av ute i hallarna och som får oss att se ännu ljusare på framtiden för basketen i Stockholm.

AC Jordbro startades av eldsjälen Andres Silva som sedan många år jobbar med ungdomar i Jordbro. Han såg en efterfrågan av basket och utan någon egen bakgrund inom sporten så startade han en basketsektion inom föreningen som sedan tidigare haft fotbollsverksamhet. Han ser ett enormt intresse och behov av fritidsaktiviteter för barnen i Jordbro och brinner för att ge dem en aktiv och meningsfull fritid. Utöver den första grupp han startade har föreningen idag i mycket snabb takt växt till att ha tre lag i seriespel -PU14, PU15 och FU12. Och intresseförfrågningarna om att få börja spela fortsätter att rasa in. Till våren startar en bollskola för barn födda 2008-2009 och arbetet med ledarrekrytering och utbildning är i full gång.

Brännpunkten är en förening som sedan tidigare haft verksamhet inom Korpen och håller till i Tyresö och Nynäshamn. När Sara Bruce, tidigare anställd i Tyresö basket och Fryshuset Basket, tog över som verksamhetsansvarig var det naturligt att utveckla basketen inom föreningen. Det fanns en stark efterfrågan av basketverksamhet i Krusboda där föreningen verkar då det ligger utanför Tyresö baskets upptagningsområde. Brännpunkten har under bara några månader fått igång 100 aktiva medlemmar i basketen. De yngsta lagen, F08/09 Krusboda och P07-09 Njupkärr, har redan hunnit debutera med Easy basket-spel i Fryshuset.

brannpunkten-pa-miniligan
Glada spelare från Brännpunkten på sin första EB-omgång Foto: Sara Bruce

Ambitionen och förhoppningen är att Brännpunkten under våren även ska kunna starta upp basketverksamhet i Nynäshamn där basketen lyst med sin frånvaro under många år. Efter lite detektivarbete så har några personer med basketanknytning, boende i Nynäshamn, hittats och samverkan med skolorna i kommunen ligger i startgroparna. Även här har det uttryckts intresse bland barn och ungdomar att få spela basket så vi är helt övertygade om att 2017 kommer att bli året då vi får höra basketbollar studsa även i Nynäshamn!

Sist ut är Vallentuna basket som startades under sommaren 2016 som en satsning av Täby basket, vilka länge saknat en systerförening i grannkommunen. Med fantastisk respons från skolor och kommunen har man under hösten fått igång drygt 30 spelare födda 2007-2010. Harald Naumann leder verksamheten i Vallentuna med stöd av unga ledare från Täby baskets verksamhet. I början av 2017 är ett antal rekryteringsaktiviteter inplanerade och verksamheten i tillväxtkommunen Vallentuna har stor potential att utökas i snabb takt!

Basketkartans vita fläckar suddas sakta men säkert ut och vi ser med spänning och förväntan fram emot ett nytt fantastiskt år med massor av verksamhet, ny och gammal, för alla basketentusiaster i hela vårt län!

Lämna ett svar