Tre stipendier delades ut under domarnas kick-off i september. Planen var att de tre återstående priserna skulle delas ut under hösten i samband med en elitmatch eller ett arrangemang. Men med ökade restriktioner blev det inte möjligt och Stockholm Basket valde tillslut att dela ut priserna digitalt med försök att överraska vinnarna, genom undertecknad tillsammans med Tiina Rossi Ekstam från Stockholm Baskets styrelse.

På ett personmöte för KFUM Fryshuset lyckades vi att överraska Tindra Heyer Mohamoud som fick priset som Årets Easy Basket Ledare med följande motivering:

”Tindra är en pedagogisk och klok ledare som fått många barn att älska basket. Med erfarenheter från både gymnastik och basket så har Tindra en särskild förmåga att skapa fantastiska träningsgrupper som växer med kvalitet. Tindra stöttar, tipsar och delar med sig av kunskaper till kollegor såväl yngre som äldre. Under coronapandemin har dessutom Tindra ställt upp och tagit hand om flera extra grupper där ordinarie coacher varit sjuka eller inte kunnat närvara.”

På ett digitalt möte ordnat med Täby Basket lyckas vi överraska Hedvig Bergqvist och Emelie Larsson som fick priset Årets “Jag ställer upp” med följande motivering:

”Hedvig och Emelie är, förutom att spela själva, båda två djupt involverade i Täby Basket. Hedvig coachar två lag, sitter i styrelsen, är domaransvarig och ledare på läger. Emelie sitter i ungdoms- utskottet, coachar ett lag, dömer matcher, är ledare på läger och ”Friday-Nights” spontanbasket som föreningen arrangerar. Hedvig och Emelie är unga eldsjälar som sprider glädje och engagemang!”

Avslutningsvis delar vi ut Årets Ungdomsledare och undertecknad fejkar en intervju för att överraska Jassin Mahdy i Spånga Basket. Motiveringen lyder:

”Jassin är en positiv ledare som jobbar hårt för en god sammanhållning i laget han coachar. Han är engagerad, ställer bra och tydligare krav och ser alla i laget. Han sätter fokus på hela människan och inte bara basketspelaren. Han jobbar ständigt med att motivera spelarna till att växa som ledare i laget och sår frön i varje spelare att en dag själva bli en ledare. Jassin har under kort tid vuxit enormt och är en fantastisk förebild för spelarna i laget och har vunnit ett starkt förtroende hos vårdnadshavarna till spelarna.”

Stort grattis till samtliga vinnare av stipendier år 2020. Läs mer om de stipendier Stockholm Basket delar ut och vilka som fått dessa priser föregående år.

 

 

EnglishSwedish