Kick-offen för domarna inför årets säsong genomfördes måndagen den 7:e september i tre grupper om max 50 deltagare enligt nuvarande restriktionerna istället för att samla alla tillsammans som varit planen. Totalt deltog 151 domare under kvällen inklusive de som var uppkopplade digitalt. Information från kansliet varvades med domarclinics med Poria Goniband respektive Oscar Lefwerth.

Först ut var de yngre domarna som till stor del dömer EB (Easy Basket). De två andra grupperna dömer eller gör sig redo för att döma 5-5 matcher och där kom man in mer på domarskapet och olika tolkningar av situationer som kan uppstå under matcherna.

På den sista gruppens föreläsning var dessutom 26 domare uppkopplade på distans och kunde följa presentationerna och exempelvis de videoklipp som Oscar Lefwerth, nationell domarinstruktör, visade på olika situationer. 

I samband med kick-offen delade Charlotta Bernervall, verksamhetschef, ut priser till tre stipendiater från fjolårssäsongen 2019-20. Ida Wallensteen fick pris som årets Easy Basket-domare, Simon Dahling som årets domare samt Nesrin Panaw som årets eldsjäl.

Patrik Nilsson, vikarie för Blazo Begenisic som är föräldraledig, presenterade sig för domarna och kommer ansvara för tillsättningen för 5-5 matcherna i distriktet. Kollegan Patrick Montgomery fortsätter att tillsätta framför allt EB-matcherna.

Årets Eldsjäl
En person som alltid hjälper andra att prestera på topp. Som alltid ställer upp, oavsett uppdrag. Även om det ibland blir långväga resor. Någon som vi på Stockholm Basket haft stor glädje att samarbeta med under året. Ovärderlig för tillsättaren. Dessutom är denna person verksam som domare, vilket vi ikväll ser som en stor extra bonus. Hon har varit en klippa. Årets Eldsjäl är Nesrin Panaw.

Årets domare
En person som får priset för att alltid sprida glädje på planen. Som alltid är seriös och i tid, väl förberedd för match. Tar varje chans att vidareutbilda sig. Med sin kollega eller via egen utbildning. Ett föredöme för alla. Årets Domare heter Simon Dahling.

Årets EB-domare
En person som alltid är glad när man möter henne i hallen. Hon hjälper till trots att hennes pass egentligen är slut. När hon dömer är hon rättvis och förklarar för barnen varför hon blåser på ett pedagogiskt och trevligt sätt. Årets EB-domare heter Ida Wallensteen.