Har du en fallenhet för administration och kommunikation?
Brinner du för föreningsidrotten? 

På Stockholms Basketbollförbund administrerar vi basketverksamhet för våra närmare 90 föreningar som finns runt om i hela Stockholm. Vi är ett litet team som jobbar nära varandra. Vi kompletterar varandra och vi har en prestigelös och ödmjuk inställning till vårt arbete. Vi hjälper varandra när det behövs och vi är flexibla för verksamhetens behov. Basketen är en förebild för jämställd och jämlik idrott och vi finns representerade i 24 av Stockholms 26 kommuner. 

Vem är du 

Du drivs av att kunna bidra till utveckling både inom teamet och till basketverksamheten i Stockholm. Du har en administrativ ådra i dig och du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.  

Du är framåtriktad, strukturerad och noggrann. Du sprider positiv energi och du gillar att gå på jobbet. Du trivs bland människor och är en lagspelare med hög känsla för service. Du är en förebild för vår värdegrund och du gillar att hitta lösningar på problem. Du kan vara flexibel och snabb när det behövs, och du kan arbeta analyserande och långsiktigt när det finns möjlighet. 

Vi ser gärna att: 

 • Du är snabb på tangenterna och har erfarenhet att jobba med administration sedan tidigare, gärna inom idrotten. 
 • Du har med fördel erfarenhet från att administrera hemsidor och sociala medier. 
 • Du är en lagspelare som aldrig tröttnar på att hjälpa till, oavsett om det är för en förening eller en medarbetare och du delar med dig av din kunskap och dina erfarenheter. 
 • Du tycker att det är roligt med administration, du klarar av att hantera perioder med hög arbetsbelastning och du är lyhörd för feedback som kan utveckla och effektivisera arbetet. 
 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba i WordPress och Profixio eller annat program som administrerar tävlingsserier.  
 • Det är meriterande om du har arbetat i en ideell verksamhet, gärna inom idrott (behöver ej vara basket).  
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från att skriva lite texter, reportage eller andra kommunikationsaktiviteter, och om du behärskar kommunikationsverktyg för grafisk design

Vad du kan förvänta dig av oss: 

 • Förmånen att växa och verka i en stimulerande och föränderlig miljö tillsammans med engagerade kollegor och distriktets föreningar 
 • En arbetsplats där alla drivs av att utveckla verksamheten, sig själv och andra för att basketen i Stockholms ska bli bättre och bättre. 
 • En miljö där vi månar om att ha kul på jobbet och gillar att fira framgångar, såväl egna som andras. 
 • Bra personalförmåner. 

Om tjänsten 

Tjänsten kräver ett stort egenansvar för genomförande och informationsspridning. Du ingår i ett team med gemensamt ansvar och gemensamma mål, där du deltar aktivt och bidrar i diskussioner och på möten. I tjänsten ingår även arbete på kvällar och helger samt vissa intensivare arbetsperioder. 

Tjänsten är en projektanställning på 50-75% fram till juni 2023 (med möjlighet till förlängning), och är placerad på vårt kansli på Idrottens Hus. Vi lägger stor vikt vid personlighet i den här rekryteringen. 

Tycker du att det låter intressant, då ser jag fram emot att få läsa ditt CV och ditt personliga brev. 
Skicka in din ansökan till: charlotta.bernervall@stockholmbasket.se, Sista ansökningsdag är den 21 augusti 2022.  

Med anledning av att det är semestertider så kommer ingen återkoppling att ske innan sista ansökningsdag, och eventuella frågor besvaras efter den 15 augusti.