Ref Queens i Kämpetorpshallen

I söndags den 21 april genomfördes en Easy basket extraomgång i Kämpetorpshallen där majoriteten av domarna som dömde var tjejer. Hela 26 stycken!

Tillsammans med våra erfarna och rutinerade Åsa Lindahl och Anna-Maija Perander som var på plats för att stötta, handleda, vara meddomare och ge feedback och återkoppling till tjejerna både före, under och efter matcherna. Återigen en lyckad träff för tjejer som dömer i Stockholmsdistriktet.

Refqueens startade för att få fler tjejer att döma basket på både junior- och seniorsidan. Ett initiativ som ska vara ett komplement till de olika utbildningsnivåer och handledning som finns redan idag. 

 

Edit, Siri och Anja.

Vi ser att det är extra viktigt att vi har en trygg miljö för unga tjejer att våga ta klivet att döma, våga ställa frågor, få positiv feedback och ges stöd under matcherna.

Syftet är att skapa en inkluderande och trygg miljö. Redan nu har nätverket lockat tjejer att ta initiativet att döma sina första matcher efter genomförd utbildning – detta tack vare nätverket. 
Vi ser fram emot att ännu fler tjejer vågar börja döma och kanske hitta en rolig, livslång hobby i en trygg och peppande miljö.” – Åsa Lindahl & Anna-Maija Perander.
 
 
 
 
 
Maja Pilipovic.

Maja Pilipovic började döma Easy Basket i September 2023.

Jag började döma eftersom jag alltid har varit intresserad av domarrollen och hur det är att vara domare. Ref Queens är något som har får massor av tjejer att älska att döma och känna sig trygga i sitt dömande. Jag själv har märkt skillnad på tjejer som jag tidigare har dömt med och hur dem har utvecklats under Ref Queens helgerna.

 

Vill du börja döma? Hör av dig till eb@stockholmbasket.se för mer information.