Hej alla,

Vilket år och vilken säsong! Basketen växer och idag är vi 50.000 licenserade spelare i Sverige, varav ungefär hälften finns i vår vackra stad. Under säsongen har det spelats över 9000 matcher i vårt distrikt. Basket är också den näst mest omtycka sporten i Sverige bland unga. Och fantastiska nyheter med två svenska spelare i NBA varav en är Pelle Larsson från Skuru Basket! Det är mycket som händer i svensk basket just nu och Stockholm är en stor del av det.

Tillsammans med SBBF initierade vi under hösten Domarutredningen med syfte att långsiktigt komma till rätta med rekrytering av domare. Här arbetar vi gränsöverskridande med representanter från domare, coacher, föreningar, SBBF och StBDF.  Efter sommaren kommer Domarutredningen presentera en handlingsplan för hur vi fortsätter framåt.

Det finns ju alltid en baksida med att växa och för oss är anläggningar, eller snarare bristen på dessa, en sådan baksida. Stockholm Basket jobbar aktivt mot beslutsfattare tillsammans med de största idrotterna i Stockholm för att få till fler anläggningar. I juni var vi med och arrangerade Idrottsarena där frågan diskuterades på högsta nivå med bl a stadens Finansborgarråd Karin Wanngård. Det jobbas mycket med denna fråga, men det tar tid och vi kommer självklart arbeta vidare med olika lösningar.

Säsongen avslutades med Stockholmsseriens finalhelg där vi i år valde att samarbeta med Hoop Dreams och Fryshuset. Tillsammans ville vi skapa en bra upplevelse för spelare och publik. All Star-matcherna där spelare fick chansen att spela över klubbgränserna var en del av att prova något nytt. Minnet av fyllda läktare trots högsommarvärme ute tar jag med mig framåt.

Jag är mycket stolt och glad att ni föreningar åter gav mig förtroendet att leda arbetet i Stockholm Basket. Det jag och styrelsen har som fokus framåt är att arbeta vidare för att ta tillvara all den positiva kraft som basketen i Stockholm besitter!

Önskar er alla en glad sommar med mycket basket och ser fram emot att ses på ordförandeträff efter sommaren!

PS

3 augusti är det dags för Stockholm Pride! Gå med Svensk Basket i paraden.

Att delta i prideparaden är ett av många sätt att visa att vi i Svensk Basket omsätter vår värdegrund i handling. Håll utkik på basket.se om du vill hänga med. Temat i år är “Starkare tillsammans”! Du vet väl förresten om att Svensk Basket har tagit fram en Pride t-shirt? Just nu kan de 100 första köpa t-shirten för endast 75 kronor med koden SBBFPRIDE2024 hos Basketshop.se.

 

Klara Lind

Ordförande, Stockholm Basketbollförbund.