Ett initiativ av Niklas Tjeder i Värmdö öppnade upp hallarna för basketnyfikna barn och unga en helg i oktober. Det hela började med att Niklas la upp ett inlägg på sociala medier där han ville se över intresset för basket i Värmdö. Över ett hundra kommentarer kom in det första dygnet och intresset visade sig vara stort.
 

“Jag visste om att det fanns en önskan om att kunna spela och träna basket på Värmdö, men jag trodde aldrig jag skulle få så stort gensvar på en enkel post på Facebook att vi skulle kunna genomföra prova-på-träning med över 50 taggade barn och över 35 närvarande och intresserade föräldrar. “

“Nu ska vi bara ro detta i hamn, med träningstider, ledare och diverse andra logistiska åtaganden men jag räknar med kontinuerliga träningar på ett antal grupper redan om en vecka.”

Med uppbackning av Kjell Karlgren, som har stor erfarenhet av pröva på verksamhet och Easy Basket, så anordnades ett första Drop-in-tillfälle. Flertalet vårdnadshavare visade även intresse för att vara ledare. 
 
Stockholm baskets föreningskoordinator, David Gerges, var på plats med information till vårdnadshavarna om basketens vision, värdegrund, och vikten av engagemang. Vi önskar Värmdö Basketbollklubb all lycka med detta fantastiska initiativ.
 
EnglishSwedish