Rågsveds IF bildades 1958 i samband med fotbolls-VM i Sverige. Föreningen växte sig snabbt starkare och har alltid varit ungdomens självklara val i området med verksamhet på Rågsveds BP, Hagsätra IP, Rågdalen och Snösätraskolans bollplan. Under åren har Rågsveds IF bedrivit en mängd olika idrotter, allt från ishockey och bandy till gymnastik, shuffleboard och fågelskådning och nu senast för två år sedan startade föreningen en basketsektion med stöd av Stockholm basket.

En av de riktade satsningarna har varit och är att synliggöra basketsporten i föreningens upptagningsområde. Det kan inte bli bättre än att bygga en basketplan. Med hjälp av Stockholms basket och RF-SISUs anläggnings- stöd så har stadsförvaltningen byggt upp en helt ny basketplan vid Rågdalens parklek i Rågsved.

”Jag tycker det är fantastiskt att en anrik fotbollsförening som Rågsveds IF väljer om att skapa basketsektion. Jag hoppas att det kan inspirera fler befintliga föreningar att ta vid och möjliggöra sporten för fler i områden där basketboll inte är etablerad.”

David Gerges, Stockholm Basket

Etapp 2 av utvecklingen av basketplanen sker under våren 2022. Då kommer stadsdelsförvaltningen koppla på ett konstprojekt tillsammans med ungdomar för att sätta färg på planen olika motiv och färg. Även en läktare ska byggas på långsidan för att göra basketplanen redo för sommaren.

Den 3 november äger en invigning rum vid Rågdalens parklek för att uppmärksamma den första etappen av basketplanen.

EnglishSwedish