I onsdags, den 25/11, träffades 45 personer digitalt på det öppna forumet som Stockholm Basket arrangerade för föreningarna i distriktet.

Mötet började med lite kort information från Charlotta Bernervall från kansliet och ordförande Lasse Sandström. Därefter släpptes ordet fritt och diskussionerna blev många och bra.

Gemensamt finns en oro för att de äldre åldersgrupperna (U17 och äldre) som inte kan träna basket i idrottshallarna riskerar att tappa intresse och sluta. Men många bra exempel lyftes fram också som exempelvis fysträning och föreläsningar via zoom/teams.

Ett konkret förslag som Stockholm Basket nu tar vidare är att bjuda in spelare i U17-U19 till en öppen dialog för att prata med själva målgruppen istället för om dem.

David Gerges, föreningskoordinator på Stockholm Basket:

Syftet är att öka delaktigheten och skapa en plattform där spelare från olika klubbar kan mötas och gemensamt diskutera idéer och tankar kring basketen i detta läge. Vi tror att det är ungdomarna själva som sitter på de bästa idéerna och att de kan inspirera varandra att hitta bra, kreativa lösningar.

Mötet är planerat till torsdag den 3 december kl 18.00. Mer information skickas ut till föreningarna.

Ett önskemål var också att via en grupp på Facebook kunna dela med sig av tips och idéer. Länk till Facebook gruppen hittar ni här.

Foto: Jesper Zerman