Basketentusiasten Jerker Notini, 90 år, har lämnat oss. Jerker var en av Fryshuset Baskets och Svensk Baskets största profiler och eldsjälar. Han syntes ofta i sekretariatet på matcher eller på läktarna i baskethallarna runt om i Stockholm.

Jerker höll i många år i funktionärsutbildningar och har suttit i Stockholms Baskets styrelse. Stockholm Basket kommer minnas Jerkers stora engagemang och intresse för basketen. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Våra tankar går till hans närmaste.

Jag lärde känna Jerker i baskethallarna här i Stockholm under senare år. Då satt vi och pratade vid någon ungdomsmatch, oftast dam eller tjejmatch i Vällingbyhallen där han ofta var och tittade på när systrarna Humbla spelade. Han var alltid positiv och glad och vi pratade de gånger vi satt om dels duktiga och bra spelare samt alla matcher han sett och arbetat med. Och det var många lärde jag mig. Han berättade också om när han själv spelade under sin ungdom.

Han hade en stor skatt av basketminnen som han gärna bjöd på och som jag uppskattade att få höra om de gånger vi sågs och man blev alltid glad när man såg att han var på plats.

Lasse Sandström, ordförande Stockholm Basket

Länk till krönika, Månadens profil, 2017: https://stockholmbasket.se/en-pionjar-i-basketens-tjanst/

Länk till intervju i samband med finalerna i Täby, 2019: https://stockholmbasket.se/intervju-med-jerker-notini/