Varje år delar Stockholm Basket ut ett stipendium till en person som utmärker sig inom distriktets verksamhet. Under Stockholmsseriens finaler i Åkeshov delade vi ut ett stipendium för ”Årets ungdomsledare”.

”Årets ungdomsledare är en person som verkligen brinner för sporten och alla som tillhör den. Personen har ett sätt att se basket som har skapat och format sitt lags prestation och värderingar, den som ger alla spelare trygghet. En fantastisk förebild som alltid stöttar och peppar, hjälper när man behöver det som mest och när man tror att ingen ser en. En person som är omtyckt i hela distriktet för sitt engagemang på matcher och sin förmåga att skapa en god stämning omkring sig. Årets ungdomsledare är Lasse Jacobsson.”

 

Tack så mycket för den fina utmärkelsen, jag blev väldigt överraskad och glad! För mig är det viktigt att alla i laget ska känna sig sedda och delaktiga i såväl träning och i match. Mitt mål som ledare är att försöka skapa en positiv och utvecklande miljö där spelarna växer både basketmässigt och som individer. Tack också till Alvik F06 för alla fantastiska år och till P09 för alla år som komma skall! – Lasse.
Tiina Rossi från Stockholm Basket styrelse tillsammans med årets ungdomsledare Lasse Jacobsson från Alvik Basket.