Under finalerna i Stockholmsserien i Åkeshovshallen delades ett stipendium ut till ”Årets domare” för säsongen som varit från Stockholm Basket med motiveringen:

”Årets domare är en person som har förmågan att skapa lugn och trygghet omkring sig. Dessutom ständigt med ett glatt leende. Håller allra högsta nivå i varje match oavsett årgång eller kompetens hos lagen. Skapar bra rytm och flyt i matcherna med kommunikation och god känsla för spelet. En domare som respekterar och stöttar sin meddomare i alla lägen. Årets domare säsongen 22/23 är Saied Pirouznia.”

”Jag har alltid sett varje match som en utmaning oavsett nivå, har alltid velat utvecklas och bli bättre och försökt att lära av mina misstag. Jag älskar att dela med mig av min kunskap som domare och vill stötta dem yngre domarna. Jag dömde på hög nivå innan jag blev färdig med läkarstudierna men var tvungen att ge mer utrymme för min karriär. Jag återupptog dömandet efter ca 20 års frånvaro. Det var en stor utmaning då basketen har förändrats enormt genom åren och att bli belönad med årets domare 3 år senare känns hedrande och jag tackar mina meddomare som har gjort det möjligt.” – Saeid

Årets domare, Saeid Pirouznia.