Under finalerna i Stockholmsserien i Åkeshovshallen delades två stipendier ut för säsongen som varit från Stockholm Basket.

Årets Eldsjäl tilldelades Tobias Andersson som startat upp föreningen Järna Basket och Årets Ungdomsledare gick till Anna Thorgren i Duvbo IK. Se bilder och motiveringar nedan.

Läs mer om stipendier och historik på hemsian

Årets Eldsjäl 2022 – Tobias Andersson, Järna Basket

Motivering: Han är en person som har en fantastisk förmåga att se alla barn och ungdomar och få dem att växa. Han sprider basket  med stort engagemang. Han har startat upp en ny förening från grunden som har vuxit på väldigt kort tid. Han är en stor förebild och arbetar hårt för att få alla att kunna spela basket. Årets eldsjäl är Tobias Andersson från Järna Basket!

Årets Ungdomsledare – Anna Thorgren, Duvbo IK

Motivering: Årets ungdomsledare har fått en väldigt stor träningstrupp att fungera. En tränare med höga ambitioner. Med erfarenheter från sin spelarkarriär bjuder hon tillbaka med kunskap och empati. Hennes ledarskap präglas av ett lärande lika med härma, pröva, testa och reflektera. Årets ungdomsledare hittar vi i Duvbo IK Flickor 09. Hon heter Anna Thorgren.

EnglishSwedish