Streetbasket Challenge är Svensk Baskets nya satsning tillsammans med distrikten och en rikstäckande tävlingsverksamhet i basketens nya OS-gren 3×3. Tävlingsklasserna är U13, U15, U18 & Senior, men vilka klasser som erbjuds vid vilka turneringar kan variera.

Helgen 12-13 juni arrangeras de första omgångarna av Streetbasket Challenge och i Stockholm är Sollentuna, Nacka och Upplands Bro först ut.

På Svensks Baskets hemsida har man listat alla turneringar månadsvis där där ser ni vilka turneringar som spelas i juni där länkar till anmälan finns. Själva anmälan till turneringarna görs på play.fiba3x3.com (-> Events -> Sök på ortsnamn eller “Sweden” -> Välj därefter turnering).

Äntligen får vi spela matcher igen och Streetbasket Challenge kommer bli en höjdpunkt för alla basketungdomar i sommar. Att vi spelar utomhus och har ett begränsat antal lag samtidigt på plats ligger dessutom helt i linje med gällande restriktioner.

Orkan Berktan, Svenska Basketbollförbundet

Streetbasket Challenge kommer bli en kul turnering att spela och arrangera. Inte minst kommer våra partners att bidra till det där det kommer finnas möjlighet att vinna biljetter till sommarens stora begivenhet, filmen Space Jam 2 med världens bäste basketspelare LeBron James i huvudrollen, eller stilla hungern i Kostministeriets ”Players lounge”.

Mats Elsnitz, Svenska Basketbollförbundet

Läs mer på: https://www.basket.se/3×3/STREETBASKETCHALLENGE2021/

EnglishSwedish