Sugen på att följa med på båten?

I maj är det dags för 3×3-finaler i toppklass på Tallink Romantikas Soldäck! 24 lag från Stockhoms 3×3 Tour gör upp om en plats på Fibas Proffstour med 1.500.000$ i prispengar.

Finalerna i 3×3 Stockholm spelas alltså på Tallink Romantika 18-20 maj, och blir den första turneringen i sitt slag. Matcherna spelas under två dagar ombord på soldäck med hundratals basketälskare som kommer att få njuta av 3×3 i en helt unik miljö. 

På utresan spelas sista chansen-turneringen och där avgörs vilka lag som kniper de sista platserna till finalturneringen som spelas på återresan där alla tidigare segrare från Stockholms 3×3 tour redan väntar.  3×3-workshops och andra 3×3 aktiviteter-kommer också att finnas på båten under kryssningen.

Men in black från Stockholm är ett av de lag som redan står redo för finalturneringen. De har definitivt imponerat under Stockholm 3×3 Tour hittills. De är ett av de stadigt återkommande lagen i svensk 3×3 och det enda lag från Sverige som lyckats ta sig hela vägen och tävlat på World Tour. Till denna säsong kom de tillbaka till planen med en helt ny konstellation av spelare och lyckades ändå knipa en semifinalplats i sin första turnering. 

Första turneringen gav oss en försmak till 3×3-sporten där det snabba och fysiska spelet skiljer sig från vanlig basket, vilket vi har anpassat oss till på vårt eget sätt. Kryssningen kommer bli en värdemätare då alla lagen har vunnit någon tidigare turnering och alla kommer göra allt för att vinna. Och att turneringen avgörs på en kryssning gör att man ser fram emot det extra mycket! ” -Patrik Januzems från Men in black (9a på Sverige-rankingen för spelare)

Stockholm Basketball club med Team BeOne är också kvalificerade till finalen, laget med Viktor Henriksson i spetsen har cementerat platsen som Sveriges högst rankade lag genom att, i lite olika konstellationer, ta en av topplaceringarna i samtliga tourstops. Laget

har presterat på en jämn och hög nivå under hela säsongen och skickat hem topplag från både Ryssland och Tyskland.

Till kryssningen skickar även Landslagen sina Senior- och U18 landslagstrupper så att de kan matchas mot turneringens toppmotstånd. Sverige kommer att ställa upp med sina landslag till kommande EM-kval och har siktet inställt på en OS-plats 2020.

Om du är sugen på att följa med på final-resan på Tallink Romantika 18-20 maj så kan du boka din hytt direkt genom Tallink.se.

Lämna ett svar