Stockholm Basket höll en digital avslutning för distriktet domare torsdagen den 20:e maj med en avrundning av säsongen som varit och med blicken fram emot nästa. Träffen blev välbesökt med ca 50 deltagare.

I sommar kommer det förhoppningsvis bli ett stort antal turneringar i 3×3 som kommer att engagera många av våra domare. Vi räknar också med att starta upp nästa säsong som vanligt. En inledande Kickoff är planerade till vecka 36 i början på september.

Gästföreläsaren och distriktsdomaren Pär Svensson pratade om de skillnader som uppstår i spel 3×3 kontra fullplan. Ett lite annorlunda rörelsemönster krävs och andra bedömningar. En kort uppdatering av regler och hur man digitalt kan utbilda sig till domare på www.basketutbildning.se

Därefter talade elitdomaren Inas Murad från Stockholm om sin basketresa. Hur intresset att döma gick från en inkomstkälla till ett brinnande engagemang att utvecklas som domare. En delvis krokig väg men också känslan av lycka att ha uppfyllt sina mål. Att döma basket och hantera knepiga situationer är en verkligt spännande uppgift enligt Inas. En inspiration till andra att uppdatera sina kunskaper och ta steget att döma basket på allvar.

Mötet avrundades med information från Patrick Montgomery på kansliet och sedan med några intressanta klipp från basketmatcher att studera detaljer i.

Detta möte markerade slutet på säsongen och starten för nästa. Stockholm Basket har en laddad domarkår redo för höstens utmaningar.

EnglishSwedish