Häromdagen gjorde SVT ett spännande inslag om BK Järva som visades på Rapport. Föreningen har lyckats få unga många tjejer att engagera sig på ett fantastiskt sätt i sitt upptagningsområde.

I inslagen intervjuas bland annat Jan “Isse” Isaksson i BK Järva som berättar om föreningens arbete och utmaningar.

“Vi har en familjekänsla. Det skapar mycket trygghet och gör att många vill vara med och spela. Man följer med en kompis och upptäcker att det är så himla kul. Så sprider det sig”

“Vi har mest unga tjejer som är ledare i klubben.”

Se hela inslaget: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-lyckas-jarva-basket-fa-unga-tjejer-att-idrotta

“Tjejerna i laget får en att alltid vilja komma till träningen”

Man får sedan följa basketspelaren Rana på en träning. Se hela inslaget: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/basketspelaren-rana-pa-planen-far-jag-visa-vem-jag-ar

Idrottsforskaren Johan Norberg säger att klubben har ett tydligt framgångsrecept, en utmaning många föreningar brottas med.

“Det här är ett jättebra exempel på det mest grundläggande. Man försöker göra ungarna delaktiga genom att få dem att bli ledare. Det får föreningen att växa och spelarna att stanna kvar.”

Hela reportaget på fyra minuter finns längst ned på följande länk: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/larmet-fran-forskaren-fler-idrottsforaldrar-i-utsatta-omraden-maste-engagera-sig

MENY