Basketklubbar

I Stockholmsområdet är det vi på Stockholms basketdistriktsförbund (även kallat Stockholm Basket), som lägger serier och tillsätter domare. Vi jobbar för ca 70 klubbar som är verksamma inom vårt upptagningsområde.

Föreningarna ligger utspridda över hela Stockholmsområdet, från Sigtuna i norr till Nykvarn i söder. Några föreningar är små med endast ett lag och andra föreningar är stora med verksamhet i alla åldrar, från bredd till elit.

Föreningarna erbjuder allt ifrån basket för de minsta till ungdomsverksamhet och seniornivå. En del av föreningarna erbjuder också rullstolsbasket på olika nivåer -från nybörjare till elitnivå. Det finns även ett flertal föreningar som erbjuder basket för personer med intellektuella funktionsvariationer. Slutligen finns det även studentbasketföreningar samt en förening som enbart fokuserar på 3×3-basket.

I Stockholm är målsättningen att det ska finnas en basketvariant som passar alla. För dig som är sugen på att börja spela basket eller coacha så rekommenderar vi att du kollar igenom vår lista Basketklubbar i Stockholm.