idrottsförsäkring

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Basketbollförbundet omfattas av en idrottsförsäkring hos Folksam. Den ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning eller match.

folksams försäkring

No block ID is set

För spelare som är 12 år och yngre

För att få spela basketmatcher när man är 12 år och yngre måste man vara medlem i en basketförening. Medlemskapet innebär också att man som spelare är försäkrad under matchen, detta genom Svenska Basketbollförbundet och Folksam. Varje förening registrerar samtliga spelare och ledare i IdrottOnline som aktiva, samt registrerar en Easy Basket licens i Profixio, på alla aktiva (även coacher). En Easy Basket licens innebär att spelare och ledare är försäkrade. De behöver inte kopplas mot ett lag.

För spelare som är 13 år och äldre

För att få spela i Stockholm Baskets seriespel när man är 13 år och äldre måste man vara medlem i en basketförening samt spela i ett lag som har en laglicens. Ingår man i ett lag med laglicens så har man automatiskt en spelarlicens och får spela samt är försäkrad under eventuellt seriespel, detta via Svenska Basketbollförbundet och Folksam. Föreningen registrerar samtliga laglicenser via Idrottonline och ett lag får inte börja spela i seriespelet innan laglicensen är klar.

Viktigt för dig som registrerar licenser för u13 och äldre

Samtliga spelare och coacher i laget måste kopplas licens och mot ett lag i Profixio licenser, i U13 serier och uppåt. Det går att göra i ett moment eller i två olika steg i programmet. Spelarna matchas då automatiskt mot match och det digitala matchprotokollet i Profixio. Saknas spelaren protokollet finns det en risk att laget får en administrativ avgift.

Licensregistrering