idrottsförsäkring

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Basketbollförbundet omfattas av en idrottsförsäkring hos Folksam. Den ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning eller match.

folksams försäkring

För spelare som är 12 år och yngre

För att få spela i Stockholm Baskets seriespel när man är 12 år och yngre måste man vara medlem i en basketförening. Medlemskapet innebär också att man som spelare är försäkrad under eventuellt seriespel, detta genom Svenska Basketbollförbundet och Folksam. Varje förening registrerar samtliga spelare och lag på basket.se.

För spelare som är 13 år och äldre

För att få spela i Stockholm Baskets seriespel när man är 13 år och äldre måste man vara medlem i en basketförening samt spela i ett lag som har en laglicens. Ingår man i ett lag med laglicens så har man automatiskt en spelarlicens och får spela samt är försäkrad under eventuellt seriespel, detta via Svenska Basketbollförbundet och Folksam. Föreningen registrerar samtliga laglicenser via Idrottonline och ett lag får inte börja spela i seriespelet innan laglicensen är klar.

Viktigt för dig som registrerar laglicenser

Samtliga personer i laget måste skrivas in med hela sitt förnamn och efternamn när laglicensen ska registreras. Det är väldigt viktigt att du som ledare sedan skriver ner samma namn i protokollen under match. Kan vi inte matcha namnen i protokollet med namnen i laglicensen finns risk för en administrativ avgift för laget.

Licenslistor