vad gör jag när jag har gjort klart matchledare-utbildningen?

Kontakta oss

Maila till eb@stockholmbasket.se och meddela att du vill börja döma. Skicka även ditt mobilnummer så att vi kan lägga till dig i vår EB-domargruppchatt. Du kan även lägga till vilken förening du kommer från så att vi kan ge dig matcher i närliggande område. 

För att bli behörig domare behöver du ha gjort klart samtliga moment i utbildningen på basketutbildning.se. Du kan enkelt se om du är klar om du loggar in på plattformen basketutbildning.se.

Logga in: https://www.profixio.com/app

Tänk på att du måste använda samma mailadress som när du anmälde dig till utbildningen på basketutbildning.se

 

 

jag kommer inte in i profixio

Har du gjort klart alla delmoment i din utbildning?

 1. Kontrollera med din utbildare.
 2. Om din utbildare säger att allt är klart, kontakta David Gerges och be honom kontrollera i Utbildningsportalen. (david.gerges@stockholmbasket.se)

Om David bekräftar att allt är klart behöver du felsöka om någon information har lagts in fel i något system.

 

Kontrollera din uppgifter i IdrottOnline

 1. Kan du inte logga in i IdrottOnline?Kontakta din förening så hjälper de dig att kontrollera dina uppgifter. Det måste vara samma namn, personnummer och e-post i IdrottOnline och basketutbildning.se
 2. Saknar du föreningstillhörighet?Kontakta Svenska Basketbollförbundet för hjälp.
 3. Dina kontaktuppgifter i IdrottOnline stämmer, gå vidare till att felsöka i  basketutbildning.se

 

Kontrollera ditt konto på basketutbildning.se 

 1. Kan du inte logga in i basketutbildning.seKontrollera att du använder rätt e-post och välj glömt lösenord,Om det inte fungerar så behöver du kontakta Svenska Basketbollförbundet för hjälp
 2. Dina uppgifter stämmer på basketutbildning.se och du har kontrollerat att det är samma uppgifter som står i IdrottOnline, men du kommer fortfarande inte in i Profixio?Kontakta Svenska Basketbollförbundet för hjälp.

Utdrag belastningsregistret

Riksidrottsförbundet:
Föreningar ska – istället för som tidigare uppmanas att – begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för de som anställs eller har uppdrag i föreningen och där har kontakt med barn.

Beslutet fattades vid Riksidrottsmötet 2019 och börjar att gälla från och med 1 januari 2020. Läs mer på RF:s hemsida

Beställning av utdrag sker via polisens hemsida (länk nedan)
Lämna eller uppvisa utdraget personligen till Stockholm Basket eller sänd det i original per post.​

beställ från polisen.se

Cleverservice

Utbetalningar av arvoden sker via cleverservice.se. Där kan du se dina matcher och dina kommande utbetalningar..

Hur får jag konto i Cleverservice?

När du har ett konto i Profixio (se alla steg ovan för felsökning) och blir nominerad på en match som spelas i Stockholmsserierna, så får du automatiskt ett konto med samma inloggning i Cleverservice.

För att du ska ditt arvode utbetalt, så måste du fylla i lite uppgifter på ditt konto här.

Följ manualen steg för steg, och var SUPERNOGA när du fyller i ditt bankkontonummer. Det måste vara exakt rätt för att pengarna ska kunna betalas ut, så är du det minsta osäker så ber vi dig om att ta hjälp av en annan domare som vet hur man gör eller med någon annan person i din familj/närhet som vet hur man fyller i bankkontonummer (du hittar ditt bankkontonummer när du loggar in på din Internetbank)

Nu ska allt vara klart, och du kan se dina nomineringar i Profixio och du kan följa dina utbetalningar i Cleverservice

Jag har blivit sjuk och kan inte döma mina matcher. Vad gör jag?

Meddela i EB-domargruppchatten så snart som möjligt om du blivit sjuk och inte kan döma de matcher du blivit tilldelad. Du meddelar mellan måndag-fredag. Under helgen är det för sent att hitta en ersättare.

Du kan även ställa frågan i gruppchatten om någon vill ta dina matcher. Då är det viktigt att du som tar matcherna meddelar oss så att vi kan ändra i Profixio så att rätt domare står på matcherna.

Utbildning

All utbildning sker via Svenska Basketbollförbundet (SBBF) och den nya utbildningsportalen https://basketutbildning.se. Utbildningarna är numera delvis digitala och man skapar konto på portalen för att få tillgång till material och anmäla sig till kommande kurser.

Jag Ställer Upp

Som domare i distriktet har du förbundit dig att följa Stockholms Basketdistriktsförbund värdegrund – ”Jag Ställer Upp”.

Detta betyder att du i högsta grad är delaktig i arbetet med att skapa en bättre miljö, främst för våra barn och ungdomar, genom att vara en förebild och:

 • Ha spelarnas och matchens bästa i åtanke vid dömning på alla nivåer
 • Sprida en positiv anda och förespråka en god kommunikation gentemot alla parter
 • Ha ett kommunikativt och pedagogiskt förhållningssätt under matcherna
 • Ha nolltolerans bland samtliga gällande ett osportsligt eller i övrigt oacceptabelt beteende utifrån värderingarna för ”Jag Ställer Upp”
 • Ta ansvar för att vara så väl förberedd som möjligt – komma senast 20 min innan matchstart, hålla sig i god fysisk form och vara uppdaterad på regler
 • Ta ansvar för att kontrollera licenslistor och se till så att protokoll blir ordentligt ifyllda
 • Alltid döma i rätt domarkläder och skor

Enligt tävlingsbestämmelserna

För att påminnas om ”Jag Ställer Upp” och fair play inför varje match ska hemmalaget gå över till motståndarlaget och hälsa på dem efter att domaren har blåst 3 minuter. Det är domarens ansvar att påminna hemmalagets coach om att detta blir gjort. Detta ska ske i samtliga matcher inom Stockholm Baskets verksamhet, från EB till seniorer, damer och herrar div 2.

Domarhandboken

domarhandbok-stbdf 220901

Frågor och svar:  FAQ på hemsidan >>>

Regler och tolkningar

Fiba:s officiella spelregler>>>

Nya regler och tolkningar från september 2022:

Regeländringar 2022 oktober