Ungdom (U13-U23)

Spalding Basketshop Cup

Sedan säsongen 2013/2014 är Spalding tillsammans med Basketshop Stockholm Baksets samarbetspartners. Vår ungdomsturnering heter därför nu Spalding Basketshop Cup. I och med detta samarbete vill vi uppmuntra alla deltagande lag att spela med Spaldingbollar på matcherna. Om ni saknar egna Spaldingbollar så har Stockholm Basket bollar för utlåning liggande hos Basketshop.

Spalding Basketshop Cup spelas av ungdomar som är U13-U23.

Serierna är nivåindelade, där nivå 1-serierna klassas som de högst rankade serierna. Föreningarna väljer själva till vilken nivå de vill anmäla sitt lag till.

I U19-klassen är det tillåtet med tre överåriga spelare (se ”Åldersbenämningar”). I de övriga åldersklasserna är det enbart tillåtet med två överåriga i nivå 1-3. I övrigt måste föreningen söka dispens för varje enskild spelare som önskar delta i seriespel för yngre.

För spel i U13-serierna behövs även dispens för samtliga spelare som är yngre.

Läs mer angående regler gällande dispenser för överåriga och underåriga under dispenser.

Till slutspelet är det fri anmälan och fri lottning.

Ett lag eller en spelare kan inte delta i både Lions Basket Cup och i Spalding Basketshop Cup när Lions Basket Cup har startat. Detta gäller även vid deltagande i olika åldersgrupper.

Utförliga bestämmelser hittar du i våra Tävlingsbestämmelser.

För lagen som spelar Spalding Basketshop Cup (SBC) finns två olika möjligheter att avsluta säsongen på:

  1. Spalding Basketshop Cup (SBC) slutspel (Anmälan)
  2. Lions Basket Cup (LBC)
  • Lag i nivå 1 kan enbart välja att spela slutspel i SBC.
  • Lag i nivå 2 och nivå 3 kan välja att spela slutspel i SBC eller delta i LBC. Läs mer under Lions Basket Cup.

Lions Basket Cup

Lions Basket Cup (LBC) är turneringen för de U13 – U19 lag i Spalding Basketshop Cup (SBC) som spelar i nivå 2 och lägre. Även nystartade lag är välkomna att deltaga.

Startavgiften är 1000 kr/lag, gäller lag som inte deltagit i SBC. Lag som har deltagit i SBC deltar utan avgift i LBC.

LBC spelas i serieform med slutspel samt finalspel. Lagen är uppdelade i grupper, så att alla lag ska få spela minst fyra matcher med slutspel.  Det är fri lottning till slutspelet, dit alla lag är kvalificerade som har rätt att deltaga. Vilket medför att placeringen i gruppen inte har någon betydelse. Spelare som deltager i SBC slutspelet får inte deltaga i Lions Basket Cup.

Anmälan 2019 (Ej öppnad)