Ungdom (U13-U19)

Sedan säsongen 2013/2014 är Spalding tillsammans med Basketshop Stockholm Baskets samarbetspartners. Vår ungdomsturnering heter Spalding Basketshop Cup, i detta seriespel är spelarna 19 år och yngre.

I och med detta samarbete vill vi uppmuntra alla deltagande lag att spela med Spaldingbollar på matcherna. Om ni saknar egna Spaldingbollar så har Stockholm Basket bollar för utlåning liggande hos Basketshop.

I Spalding Basketshop Cup är serierna nivåindelade, i nivåerna 1, 2 och 3. Föreningarna väljer själva till vilken nivå de vill anmäla sitt lag till.

För lagen som spelar Spalding Basketshop Cup finns två olika möjligheter att avsluta säsongen på:

  • Lag i nivå 1 kan enbart välja att spela slutspel i Spalding Basketshop Cup (SBC).
  • Lag i nivå 2 och nivå 3 kan välja att spela slutspel i Spalding Basketshop Cup eller att delta i Lions Basket Cup (LBC).

ANMÄLAN Spalding Basketshop Cup 2019

Lions Basket Cup

Lions Basket Cup (LBC) är turneringen för de U13 – U19 lag i Spalding Basketshop Cup (SBC) som spelar i nivå 2 och lägre. Även nystartade lag är välkomna att deltaga.

Startavgiften är 1000 kr/lag, gäller lag som inte deltagit i SBC. Lag som har deltagit i SBC deltar utan avgift i LBC.

LBC spelas i serieform med slutspel samt finalspel. Lagen är uppdelade i grupper, så att alla lag ska få spela minst fyra matcher med slutspel.  Det är fri lottning till slutspelet, dit alla lag är kvalificerade som har rätt att deltaga. Vilket medför att placeringen i gruppen inte har någon betydelse. Spelare som deltager i SBC slutspelet får inte deltaga i Lions Basket Cup.

ANMÄLAN Lions Basket Cup 2019