Stockholm Basket Podd

Fotograf: Josefine Tolleman

2019-08-21: Intervju med Malin Edin, deltagare på Barton Clinic 2019


Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Malin Edin från Fryshuset Basket var en engagerad åhörare på Barton Clinic. Vi fick en liten pratstund med henne mellan passen.
/Intervju av Patrick Montgomery


2019-08-20: Intervju med Sagal, en spelare från Shanta Basket som deltog på Barton Camp

Sagal var en av många som fick köra hårt några dagar under ledning av professionella coacher. Ett bra sätt att nöta på de detaljer som kanske inte hinns med under lagträningarna på hemmaplan. Här blev det många tillfällen att öva grunder.
/Intervju av Patrick Montgomery


2019-08-20: Intervju med Linus, duktig spelare på Barton Camp 2019


Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Linus Skeppar var en kille som imponerade på omgivningen med sin vilja och energi på Barton Camp. För den lyhörde fanns många enkla tips att plocka upp. Hör hur han värderar att vara på plats.
/Intervju av Patrick Montgomery


2019-08-20: Intervju med Melissa och Lovisa, deltagare på Barton Camp 2019

Melissa och Lovisa var två tjejer som tog vara på tillfället att få träna under högklassig ledning på Barton Camp. Det var många spelare som passade på att utöka sin individuella verktygslåda när säsongen fortfarande är i sin linda. Lyssna på vad de har att säga om lägret.
/Intervju av Patrick Montgomery


2019-08-15: Intervju med Brandon Barton, coach på Barton Camp 2019

Brandon Barton är elitspelare och skall matcha i SBL med sitt Djurgården Basket den här säsongen. Som uppladdning har han varit mycket uppskattad som ledare tillsammans med andra duktiga på Barton Camp som anordnades i samarbete med Stockholm Basket. Hör hans tankar kring aktiviteten i Brännkyrkahallen.
/Intervju av Patrick Montgomery


2019-06-10: Intervju med Lucas Mazzanti, förra årets Bästa EB-domare

Lucas Mazzanti har dömt massor av matcher runt om i hallarna i Stockholm under den gångna säsongen. Hör om hans utveckling som domare och de tips han kan ge nya matchledare.
/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-06-05: Intervju med Jerker Notini, mångårigt basketfan i Stockholm

Jerker Notini har sett det mesta i basketväg i Stockholm. Här hittar vi honom på läktaren under SBC-finalerna och får en pratstund.
/ Intervju av David Leman


2019-05-30: Intervju med Åsa Lindahl, styrelsemedlem i Stockholm Basket

Vi träffar Åsa Lindahl som delar med sig av sina tankar kring basketen i Stockholm.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-05-28: Intervju med Årets Eldsjäl

Vi träffar Årets Eldsjäl Sanella Petrovski under SBC-finalerna i Täby som berättar lite om utmärkelsen och vad som driver henne att engagera sig.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-05-22: Intervju med Sandra Kåge Rytkö under Lions-finalerna

Vi träffar Sandra från Huddinge Basket som delar med sig av sina reflektioner av helgens Lions-finaler som arrangerades i Edbohallen och Östra gymnasiet den 19:e maj.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-05-17: Intervju med Selin Candemir, årets Easy-Basket domare

I samband med finalerna i Spalding Basketshop Cup träffar vi Selin Candemir som dömde en U13-final och fått utmärkelsen som årets Easy-Basket domare. Selin har under året dömt både seriematcher i ungdomsserierna och Easy Basket och hon berättar om vad som driver henne att döma.

/ Intervju av David Leman


2019-05-08: Intervju med Blackebergs coach efter finalen i Pojkar U13

 

Blackebergs pojkar U13 tog silver i söndagens första final, en välspelad match med duktiga spelare som inte bara visade upp fina skills utan även stor fair-play anda. Efter matchen pratar vi med lagets coach Ronnie Christensen.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-05-05: Mats Moberg från Basketshop

Basketshop är en av Stockholm Baskets samarbetspartners för finalarrangemanget och vi träffar Mats Moberg som berättar om samarbetet och vad det betyder för dem samt om ett nytt intressant projekt kring insamling av begagnande basketskor.

/ Intervju av David Leman


2019-05-05: Pratstund med SBBFs ordförande Mats Carlsson

Under lördagseftermiddagen passade vi på att byta några ord med Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlsson som var på plats här i Tibblehallen.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-05-04: Fryshuset Pojkar U14 firar segern i finalen

I finalen i Pojkar U14 vann Fryshuset mot Täby. Vi träffar några av spelarna i Fryshuset och under tiden dyker fler och fler spelare från laget upp som vill dela glädjen och berätta hur det känns.

/ Intervju av David Leman


2019-05-04: Prisutdelare från damlandslaget på plats

Jag träffar Amanda Zahui och Binta Drammeh, två stjärnor i damlandslaget, som befinner sig här i Tibblehallen och är prisutdelare på finalen i Flickor U15 mellan Åkersberga och Botkyrka.

/ Intervju av David Leman


2019-05-04: Intervju med coacherna inför Flickor U13 finalen mellan Alvik och AIK

Vi tar tempen inför den första finalen i helgens Spalding Basketshop Cup finaler.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-05-03: Intervju med coach Sirwan Haso från AIK

Förra helgen besökte vi Brännkyrkahallen och passade på att träffa Sirwan Haso, coach i AIK Basket, som är head coach för Flickor U14 och assisterande coach i Damer U19. Båda lagen har gått till final och vi får höra om Sirwans tankar inför helgens finaler och skillnaderna mellan de olika coachrollerna.

/ Intervju av David Leman


2019-05-02: Besök i Tibblehallen inför finalerna 4-5 maj

Vi besöker arrangörsföreningarna i Tibblehallen, där vi träffar Fredrik Lindholm (Täby Basket) och Jens Larsson (Åkersberga Basket), och tar tempen inför helgens finalspel i Spalding Basketshop Cup. Dessutom får vi tips på hur man lättast tar sig till Tibblehallen.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-04-26: Intervju inför finalerna i Spalding Basketshop Cup med en rutinerad finalist

En vecka återstår till årets finaler i Spalding Basketshop Cup den 4-5 maj i Tibblehallen, Täby.  Stockholm basket har passat på att träffa basketspelaren Elin Lindskog som har spelat flera finaler med sitt klubblag.

/ Intervju av Patrick Montgomery


2019-04-10: Intervju inför utlagsmatch i Pojkar 15 i Spalding Basketshop Cup

Felix och Samuel spelar i Kungsholmen pojkar 15 och berättar lite om sina tankar och känslor inför kvällens match i Spalding Basketshop Cup.

/ Intervju av David Leman