Stipendier

Varje år delar Stockholms Basketdistriktsförbund ut stipendier till personer som har utmärkt sig inom distriktets verksamhet. Nomineringarna görs av allmänheten och stipendiaterna väljs sedan ut av distriktsförbundet. Stipendierna delas ut under Spalding Basketshop Cup-finalerna under våren.

Stipendierna som vi delar ut:

Årets Eldsjäl

Stipendiet går till en person som varit en eldsjäl inom sin förening alternativt inom förbundets verksamhet, personen behöver ej vara verksam som coach/tränare/domare. Stipendiaten skall ha ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation, och skall stimulera stipendiatens vidareutveckling (personlig eller idrottsspecifik).

Årets ”Jag Ställer Upp”

Stipendiet går till en person(spelare, domare, ledare, förälder) eller en förening som under säsongen har gjort en insats som visar på stor sportslighet och ett positivt beteende där man varit en god förebild inom distriktets verksamhet. Insatsen kan vara en specifik händelse under ett visst tillfälle eller ett mer långtgående arbete under säsongen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation, och skall stimulera och uppmuntra till fortsatt engagemang.

Årets Easy Basket-domare

Stipendiet går till en person som varit verksam som Easy Basket-domare, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som Easy Basket-domare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom domarskapet.

Årets Easy Basket-ledare

Stipendiet går till en person som varit verksam som Easy Basket-ledare inom en av distriktets föreningar, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som Easy Basket-ledare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom ledarskapet.

Årets domare

Stipendiet går till en domare som varit verksam inom i huvudsak Stbdf:s tävlingsverksamhet, och personen skall ha ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som domare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom domarskapet.

Årets ungdomsledare

Stipendiet går till en person som varit verksam som ungdomsledare i en av distriktets föreningar, och som har ett uppträdande som hedrar denne både på och utanför basketplanen.

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull prestation som ungdomsledare, och skall stimulera fortsatt utveckling inom ledarskapet.

Stipendiater säsongen 2018/19

Årets Eldsjäl: Sanella Petrovski, FUBB Basket

Fotograf: Josefine Tolleman

Motivering:
Hon uppfyller allt: jag ställer upp, kamratskap, ledarskap, styrelse, en extra mamma! En karismatisk ledare och förälder inom basketvärden, som alltid ser alla andra och deras behov och önskemål. Hon gör så att alla barnen trivs, känner sig välkomna i föreningen med en positiv energi och glimten i ögat. Hon är pusselbiten i föreningen och gör allt enklare för alla medlemmar, barn, föräldrar eller coacher. Sanella är en ovärderlig eldsjäl som alltid sträcker ut sin hand och hjälper till. Sanella har alltid ett leende på läpparna och hälsar på alla, Hon är Vår stjärna!

Årets Jag ställer upp:
Charlotta Raushagen, Huddinge Basket

Fotograf: Josefine Tolleman

Motivering:
Charlotte blev ensam coach för drygt 30 baskettjejer när coachkollegan hastigt insjuknade. Charlotte har hållit igång träningar och matcher för våra tioåriga basketälskare med ett ständigt lugn och beundransvärt tålamod. Hon planerar träningar, kalla dubbla lag till matcher och lär ständigt ut smarta moves och snygga passningar. Inte nog med att Charlotte ställde upp när det som mest behövdes, hon är också en av de roligaste coacher att få jobba med. Att hon också var den som kallade på hjälp när kollegan insjuknade visar också på vilken fantastisk medmänniska hon är.

Årets Ungdomsledare:
Christofer Vinals Sundström, Hammarby Basket

Fotograf: Josefine Tolleman

Motivering:
Christofer gör i år sin andra säsong som tränare och i år har han även dragit igång nybörjarverksamhet för ungdomar på gymnasiet som till och med gjort matchdebut i Lions cup vill spela riktiga matcher att engagera sig i föreningslivet som funktionärer. Chris är en riktig doer och hans stora engagemang har smittat av sig till både nya & gamla spelare. Hans brinnande basketglöd har tänt många nya eldar runt om i Stockholm, både hos spelare och funktionärer.

Årets Easy Basket ledare:
Felicia Nettlebladt

Foto: Josefine Tolleman

Motivering:

Trots sin unga ålder så lyckas hon motivera och leda lagets flickor i en positiv utveckling. Flickorna har nästan 100% närvaro på träningar och matcher och har också blivit fler genom att kompisar till tjejerna i laget som hört allt positivt om laget också vill prova på. Felicia ställer alltid upp på olika aktiviteter i föreningen och hon är riktig förebild för klubbens yngre tjejer.

Årets Domare:
Ilias Pistofidis

Fotograf: Josefine Tolleman

Motivering:
Ilias är en domare med känsla för spelet och har en bra kommunikation med spelare och ledare. Har i år hunnit med att döma fler matcher då Ilias inte coachar lika mycket. Är bestämd när han blåser i pipan och har framtiden för sig om han väljer att satsa som domare.

Årets Easy Basket domare:
Selin Candemir

Fotograf: Josefine Tolleman

Motivering:
Selin är en domare som visat ett stort intresse och utvecklats under säsongen. Hon har i år dömt Easy Basket och vanliga seriematcher och tagit stort ansvar på plan samt för händelser utanför. Selin är en förebild för nya domare och står upp för vår värdegrund.

Säsongen 2017/2018

 

Årets Eldsjäl 2017/18 Andreas Sundberg tillsammans med Lars Sandström Ordförande Stbdf

Årets ”Jag ställer Upp” 2017/18 Isabelle Rosendahl tillsammans med Lars Sandström och Christer Stjernborg Styrelsen Stbdf

Årets Easy Basket-domare 2017/18 Lucas Mazzanti tillsammans med Lars Sandström Ordförande Stbdf

Årets Easy Basket-ledare 2017/18 Elsa Dalmark Hans von Uthmann Styrelsen Stbdf

Årets Domare 2017/18 Elias Jbari tillsammans med Kristina Johansson Styrelsen Stbdf

Årets Ungdomsledare 2017/18 Tobias Andersson tillsammans med Lars Sandström Ordförande Stbdf