Foto: Josefine Tolleman

Slutspelstider i SBC och Lions Cup.

Nu i helgen startade slutspelen i SBC och Lions Cup. Den tid på året då serielunk och tabell saknar betydelse och det istället gäller att prestera vid varje tillfälle. Vi har massor av spännande och välspelade matcher att se fram emot. Intensiva och energifyllda fighter som skall spelas runt om i Stockholms alla hallar under april månad för att utmynna i ett underhållande finalspel under maj. Spalding Basketshop Cup kommer att spela hela tolv avgörande matcher under helgen den 4-5 maj i Tibblehallen (Täby). Alla åldersgrupper från U13 till U19 gör upp om den prestigefyllda titeln om att vara ”bäst i stan”.

Ännu mer aktivitet kommer vi att få se söndag den 19 maj då samtliga tio klasser skall kora sina vinnare i Lions Cup under en enda söndag. Det arrangemanget går av stapeln i Fleminghallen (Huddinge). Då får vi se lag från U13 och uppåt på två parallella planer.

 

Vi på Stockholm Basket bestämde oss för att göra ett nedslag i verkligheten och se hur våra lag tacklar den stora uppgiften med att hantera tävlingsnerver då det verkligen gäller. Vårt besök i helgen indikerade inget undantag från ovan, det var tuffa tag och spännande matcher vi fick se i Brännkyrkahallen. Alla lag gjorde bra ifrån sig och man kan se att basketen håller en hög klass så här i säsongens slutskede.

Foto: Josefine Tolleman

 

JKS från Bredäng har flera lag som kan spela bra basket men i den första kampen vi besökte stötte de på patrull i Lions Cup Flickor U13. Motståndarna från Frysen var alltför starka och offensivt väldigt duktiga. Att de producerade över 70 poäng i en slutspelsmatch visade på god teknik och ett bra lagspel där bollen fick göra jobbet.

 

Foto: Josefine Tolleman

 

KFUM Fryshuset är en av Sveriges största basketföreningar och har många kvarterslag som håller hög klass. Detsamma får sägas om KFUM Uppsala som också har gått om representation i våra serier. I vår nästa kamp i Lions Cup Flickor U16 slutade det med att bortalaget drog det längsta strået och avancerar vidare mot det hägrande finalspelet.

Foto: Josefine Tolleman

 

Det kittlar att finalhelgerna nu närmar sig med raska steg och det skall förstås bli roligt att få se fantastisk basket i Täby och Huddinge så småningom. Stockholm Basket hoppas förstås på högklassiga arrangemang med massor av känslor och gott om publik. Väl mött den 4-5 maj i Tibblehallen och den 19 maj i Fleminghallen.

Foto: Josefine Tolleman

Text: Patrick Montgomery