113230928-1 Börja spela basket! | Stockholm Basket

Börja spela basket!

Inom Stockholm basket finns en plats för alla som vill delta oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund.

Basket i Stockholm finns i en rad olika former och med stor geografisk spridning!

Från Sigtuna i norr till Nykvarn i söder finns runt 100 föreningar med basketverksamhet. Några föreningar är små med endast ett lag och andra föreningar är stora med verksamhet i alla åldrar, från bredd till elit.

Vi har föreningar med rullstolsbasket på olika nivåer -från nybörjare till elitnivå, och det finns även ett flertal föreningar som bedriver basket för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Vidare finns föreningar som enbart fokuserar på verksamhet inom grenen 3×3, föreningar som har riktat in sig på spontanbasket som träningsform samt studentbasketföreningar. Det är ett brett spektrum av möjligheter med målsättningen att det ska finnas någonting som passar alla.

Gällande barn och ungdomar strävar vi alltid efter att man ska spela i sitt geografiska närområde, i anknytning till skolan eller där man bor. Många föreningar erbjuder basket för alla åldersgrupper medan vissa föreningar är mindre och erbjuder verksamhet inom begränsade åldersintervall. Alla barn och ungdomar som vill börja spela kan erbjudas verksamhet i Stockholm oavsett förkunskaper och ambitionsnivå!

För seniorbasket finns följande föreningar med verksamhet på olika nivåer, från Basketligan Dam/Herr/Rullstol till division 7.

Vill du se på vilken nivå de olika föreningarna är verksamma på så finns hela serieträdet här.

Stockholm Basket bedriver också spontanbasket utan föreningsanknytning på ett antal ställen. Här kan du läsa mer om den verksamheten samt om 3×3 som tävlingsform.

Oavsett vad du söker så kan vi alltid hjälpa dig att hitta rätt inom vår verksamhet, tveka inte att höra av dig till info@stbdf.se.