Barton Clinic Mid Season Special 19

Datum

6 januari

Plats

Vasalundshallen

Antal deltagare

Ca 150

Föreläsare

Jeramiah Boswell

I januari 2019 erbjöd vi för första gången en clinic specifikt tillägnad barn- och ungdomscoacher. Tanken var att man halvvägs in i säsongen skulle få chansen att fylla på med extra inspiration, få nya tips på drillar och annat som kan hjälpa spelarna att utvecklas.

Föreläsare var ingen mindre än den erfarna och mycket pedagogiska Jeremiah Boswell, som gästade oss på Barton Clinic i juni 2018, och som redan då var en mycket uppskattad föreläsare.

Jeremiah Boswell är Youth Development Coach i Jr. NBA samt Manager Director på The Skill Factory. Under Barton Clinic Mid Season Special gick han igenom grunder, teknik och nya drillar som är anpassade för barn och ungdomar. Han pratade även om vanliga utmaningar och problem som brukar uppstå för just barn- och ungdomscoacher och hur man kan hitta lösningar på just dessa.

Unikt för denna clinic var också att deltagarna innan clinicen hade chans att skicka in frågor till Coach Boswell, som han sedan använde som underlag för en av föreläsningarna under clinicen.

Video från clinicen

Foto: Josefine Tolleman