Årets stipendiater

Stockholm Basket delar årligen ut stipendier till personer som har utmärkt sig inom verksamheten. Dessa utsågs till stipendiater säsongen 2016/2017.

 

Årets Easy Basket – domare

Jonas Yared

“En av våra yngre domare som är ambitiös och har rätt inställning till uppdraget. han har under säsongen visat att viljan finns att lära sig. Domaren är även en förebild för andra unga domare och visar med sitt sätt vägen för andra i vår stora grupp av unga duktiga domare.”

 

Årets Easy Basket – ledare

Evangelos ”Vagge” Peponis, Hammarby Basket

“Han driver sitt lag med entusiasm och stort engagemang. Detta smittar av sig till både vuxna och barn och hans grupp växer så det knakar till numera dubbla grupper. Han har dessutom påverkat skolan och Idrottsförvaltningen så att de har bytt ut de fasta korgarna till två höj- och sänkbara korgar, perfekt för EB-nivå. Han är en härlig och viktig kraft för sin förening Hammarby Basket och verksamheten i området. Hans grupp lockar barn i alla åldrar och basket är på riktigt nu i Sköndal!”

 

Årets domare

Inas Murad

“Förutom att ha haft en fantastisk utveckling under säsongen har denna domare ställt upp i vått och torrt för StBDF. Domaren sprider konstant positiv energi runt sig och är omtyckt av både kollegor och spelare. Vi önskar årets domare ett stort lycka till inför nästa säsong!“

 

Årets ungdomsledare

Modibo Andersson, Duvbo IK

“Han brinner för sin roll som ledare. När han inte tränar lag själv är han i hallarna för att se hur andra lag tränar, tar anteckningar och ställer frågor. Han ställer alltid upp och har en framtoning som både spelare och andra ledare uppskattar väldigt mycket. Hos Duvbo IK är han ett föredöme och redan en hederlig “hallråtta” trots sin ringa ålder på 23 år.”

 

Årets “Jag Ställer Upp”

Kungsholmen Basket

“Årets stipendium går till en relativ nystartad förening som arbetar aktivt med sin värdegrund. De fokuserar på att GÖRA rätt saker och inte bara skriva eller prata om vad som är rätt. Grundpelare är att behålla så många så länge som möjligt, att involvera föräldrar i verksamheten, att äldre spelare är förebilder och hjälper de yngre, samt att framgång i första hand är spelarglädje där prestation går före resultat. Föreningen tar ett socialt ansvar genom att erbjuda ungdomar och föräldrar en kurs i studieteknik – hur man får idrottandet att gå ihop med studier. De arrangerar även Queens Cup-turneringen, där de vill ge breddlag som i vanliga fall inte har en reell chans att tävla om medaljer, en möjlighet att få en roligare turneringsupplevelse med jämnare och fler matcher.”

 

Årets Eldsjäl

Johanna Fredman, Alvik Basket

“En ovärderlig eldsjäl och ledare som har lyft Alvik Basket på flera olika plan. Hon är uppstartare av ett delaktighetsprojekt med syfte att få spelarna i sitt F02-lag att förstå hur de kan påverka sin basketmiljö. Hon förespråkar samarbete över klubbgränserna och har ett nära samarbete med Fryshusets F02. Förutom detta har hon även startat upp Blixtarna Junior, ett lag med olika funktionsvariationer. Hon är dessutom invald i Alvik Baskets styrelse och är en av de bidragande faktorerna till att föreningens värdegrund är stabil och under ständig utveckling. Johanna är en äkta eldsjäl och går hela vägen från strategi till handling. Hon är en otrolig förebild i allt hon gör.”